Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Chtěl se zastřelit plynovkou: Muže z Olomouce zachránili policisté, teď mu hrozí i vězení!

Autor: dce - 
19. července 2017
11:06

Dramatický večer si prožili policisté z Olomouce v neděli. Dostali oznámení od sebevraha, který se chtěl zastřelit ve svém autě. Policisty ignoroval, nakonec se jim pokusil ujet. Strážci zákona ho ovšem z vozu vytáhli, jen aby zjistili, že muž je opilý a jeho sebevražedná zbraň je plynová pistole. Teď mu hrozí až rok vězení za řízení v opilosti.

Na linku 156 zavolal městské policii muž, který vyhrožoval, že spáchá sebevraždu. Případ si převzala státní policie a po muži začali okamžitě pátrat. Nakonec ho našli v autě na parkovišti u obchodního centra na Horním Lánu.

Z vozidla však odmítl vystoupit, nereagoval na výzvy policistů ani nekomunikoval s policejní vyjednávačkou. V ruce držel krátkou střelnou zbraň a vyhrožoval, že ji použije proti sobě. Nakonec se s vozidlem rozjel směrem ke kruhovému objezdu na ulici Kafkova,“ uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Zde se ho policistům podařilo zastavit, dále však odmítal z vozu vystoupit a nakonec se i zamkl. Vzhledem k tomu, že existovala důvodná obava, že muž své výhrůžky (že zbraň použije proti sobě) uskuteční, policisté ho za použití donucovacích prostředků bočním oknem a po otevření vytáhli ven, zadrželi a předali přivolané zdravotnické záchranné službě,“ popsala Urbánková.

Policisté u muže provedli dechovou zkoušku, kterou mu naměřili 1,6 promile alkoholu v dechu. Pistole, kterou se chtěl zabít, byla dle zjištění plynová.

Vzhledem ke skutečnosti, že muž řídil osobní motorové vozidlo a orientační dechová zkouška byla pozitivní, je nyní podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu, v případě prokázání viny a odsouzení, hrozí až roční pobyt za mřížemi, peněžitý trest nebo zákaz činnosti,“ doplnila mluvčí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání