Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Holčička z Benešova mlátila »Romy a muslimy« baseballkou: Otec dostal podmínku!

Šokující video už řeší policie.
Šokující video už řeší policie.  (Autor: Blesk/Profimedia/archiv)
Autor: ljš - 
17. listopadu 2017
15:46

Jeho chování šokovalo celé Česko! Sedmadvacetiletý otec, který přiměl svou malou dcerku mlátit baseballovou pálkou do imaginárního Roma nebo muslima, trestu nakonec neušel. Soud mu udělil roční podmínku.

Muž z Benešova byl odsouzen hned za dva trestné činy, ohrožování výchovy dítěte a podněcování k nenávisti vůči skupině osob. "Trestním příkazem byl uložen trest odnětí svobody v trvání jednoho roku a podmíněným odkladem na zkušební dobu v trvání tří roků a dohledem,“ řekl serveru Lidovky.cz místopředseda Okresního soudu v Benešově Pavel Vosmanský. 

Trest je pravomocný od začátku listopadu. Muž se teď po dobu tří let nesmí dopustit žádného provinění a bude pod dohledem probačního úředníka. To znamená, že bude muset pravidelně docházet do střediska probační a mediační služby a informovat například o tom, zda a kde pracuje, jaké má přijmy apod. Úředníka také musí vpustit do svého bydliště.

Video, které otřáslo Českem, se objevilo počátkem srpna a natočil ho sám odsouzený muž. Malá holčička na něm baseballovou pálkou buší do polštáře a otec ji nabádá k tomu, aby si místo něj představila Roma nebo muslima. „Co jdeš dělat?“ ptá se muž dívenky na videu. „Jdu bít polštář,“ odpovídá ona. „Jdeš bít polštář? A budeš si představovat, že je to cikán nebo muslim?“ – „Jo!“ odpoví dítě. „Tak dej mu pořádně! Počkej, jenom mu zlom pár kostí, nezabij ho,“ nabádá ji muž a ptá se: „Co jsou cikáni?“ „Jsou to zm*di,“ říká pří bouchání do polštáře jeho dcerka.

Muž se později vymlouval na to, že se jednalo o reakci na rodinný výlet do Prahy, kdy po něm a jeho dceři měla v metru pokřikovat skupina Romů a holčička se jich prý bála.

VIDEO Vyvraždím to tam! Zápasník Grznár vyhrožuje ve videu Romům z Chomutova

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání