Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Čech zadržený v Kambodži: Peníze od lidí chtěl dát na vysvobození holčičky, přátelé mu v tom zabránili

Autor: dce - 
17. listopadu 2017
06:00

Čech Václav je stále za mřížemi kambodžského vězení, kam ho dostalo obvinění ze zneužití 14leté dívenky. Václava se ale zastávají přátelé a známí - Nicol, jak dívence říkají, pro něj byla jako vlastní dcera. To potvrzuje i jeho přání dát všechny finanční dary, které obdržel, na osvobození Nicol. Tu má totiž stále držet organizace APLE, která zneužívání nahlásila.

Na konci října si pro Václava, který žije v Kambodži, přišla místní policie. Zavřeli ho pro podezření ze zneužívání dítěte. 14letá Nicole měla ve výpovědi zneužití potvrdit, stejně jako její matka - Václavovi přátelé ale tvrdí, že šlo o vynucená doznání. K těm je měla přinutit organizace APLE, kterou na Václavovu "stopu" navedl jiný český občan.

A tak už je Václav déle jak dva týdny ve vězení a čeká na zázrak. Jeho přátelé se pokouší ho z vězení dostat, zatím ale marně. A tak mu tam aspoň zpříjemňují pobyt ve vězení - na minulých návštěvách mu kromě peněz přinesli i jídlo, přikrývky a karimatku. Jinak by totiž musel spát na holém betonu...

Václava ovšem ze všeho nejvíc zajímá osud Nicol. Tu mají údajně stále držet pracovníci APLE. "Václav navrhl, aby peníze, které darovali jeho skvělí přátelé donátoři, byly věnovány na osvobození Nikol z držení neziskovkou APLE. To jsem mu rozmluvil. Je jasné, že prioritou je osvobození Wendiho. Pokud on bude obviněn a ve vazbě, APLE nepropustí Nikol minimálně z obav, že změní výpověď a celá jimi vybudovaná stavba se zhroutí," napsal Ota na Facebooku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání