Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Hasič, který zachránil oběť bratrovraha z Počátků: Byl pobodaný po celém těle!

Autor: aba - 
2. listopadu 2017
09:30

Pavel z Počátků na Pelhřimovsku byl jako smyslu zbavený a bodal do svých bratrů. Sedmnáctiletá dvojčata jeho řádění nepřežila, nejstarší bratr ale nakonec utekl na hasičskou stanici, kde se dovolal pomoci. Sám byl ale pobodaný.

K děsivému masakru došlo v malé obci v sobotu kolem deváté hodiny večer. Šestadvacetiletý Pavel tu na své tři bratry zaútočil kuchyňským nožem a začal je bodat hlava nehlava. Motiv činu zatím není oficiálně známý, po obci se ale šušká, že se bratři měli pohádat o počítač. Jeden pokoj, ve kterém měli všichni žít v domě, kam se přistěhovali s matkou po smrti babičky, jim totiž byl moc malý.

Nejstarší sedmadvacetiletý muž stihnul před běsnícím Pavlem uniknout. Vyběhl ven a vydal se ke křižovatce, kde je hasičárna. Měl štěstí v neštěstí, protože hasiči měli poradu kvůli zuřící vichřici a dávali dohromady plán na odstraňování jejích následků, když vešel zraněný muž dovnitř.

"Ten mladík byl celý od krve a pobodaný po celém těle. Zmateně vyprávěl, že ho pobodal jeho bratr a ten že napadl ještě další dva bratry," popisuje jeden z hasičů situaci pro MF Dnes. Ti zavolali lékaře ze záchranky, která sídlí nedaleko, a tak se muži dostalo včasného ošetření, které mu nejspíše zachránilo život.

Takové štěstí už ale neměla dvojice nejmladších bratrů. Dvojčata (†17) neměla šanci přežít a zemřela ještě na místě masakru. Policie, která do domu přijela, našla na místě Pavla, který jim odvyprávěl detaily.

Zabiják už sedí ve vazbě. Soudci podle Jihlavského deníku při vazebním soudu přiznal, že si chtěl vyzkoušet, jaké to je vraždit. Za vraždu mu hrozí 15 - 20 let, případně výjimečný trest, je ale možné, že nakonec neskončí v klasickém vězení. "Klient bude posuzován znalci z oboru psychiatrie. Více k tomu nemohu uvést, protože klient mě nezbavil mlčenlivosti. Je takový, jaký je, a asi si ani důsledky neuvědomil," říká Pavlův právník Jaroslav Douda.

Zabiják se prý v minulosti s duševními problémy už léčil a za sebou má i drogovou minulost. Možná i to je důvod, proč ho vazební soud neposlal do běžné vazební věznice, ale do specializované v Brně. Tam funguje psychiatrický pavilon a Ústav zabezpečovací detence pro psychicky narušené pachatele závažných trestných činů.

Video: Bratrovražda v Počátkách! Mladík (26) ubodal dvojčata (†17)

Video  Bratrovražda v Počátkách! Mladík (26) ubodal dvojčata (†17)  - Jiří Čada
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání