Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Veroniku se synem (2,5) zachránil při výbuchu plynu odpolední spánek: Přišli o vše, ale žijí…

Autor: Jitka Pecharová - 
1. listopadu 2017
18:05

O střechu nad hlavou připravil pondělní výbuch plynu Veroniku (30) a jejího syna Matyáše (2,5) v bytě v Hradci Králové. Oba však měli velké štěstí. Jsou totiž rádi, že vůbec přežili…

K explozi došlo ve čtyřpokojovém bytě v prvním patře osmipodlažního domu na Smetanově nábřeží. Probíhá zde rekonstrukce stoupaček včetně plynových trubek. Opravy probíhaly i v čase, kdy žena a dítě v bytě odpočívaly, tedy v pondělí před 14. hodinou. „Kdybychom zrovna neležely, tak už tu nejsme,“ soudí mladá kadeřnice a matka samoživitelka.

Matyáška, který byl v dětské postýlce, totiž zasypaly sutiny a málem ho zabily vytržené dveře. Zachytila je ohrádka kolem postýlky. „Já jsem měla štěstí, že jsem byla na gauči v obýváku, a ne na posteli u něj v pokojíčku, kde obvykle spím. Na postel totiž spadla zeď, takže by asi bylo po mně,“ řekla Veronika. Mladou maminku a jejího synka odvezla záchranka do nemocnice, kde se ukázalo, že až na šok a malou bouli na chlapcově hlavičce neutrpěli vážná zranění.

„Přišli jsme ale o vše. Byt je zničený. Zůstalo jen pár věcí a oblečení. Ostatní sežehl žár,“ posteskla si Veronika. „Zatím bydlím u sousedky a Matyášek je u mých rodičů, kteří ale bydlí 30 kilometrů daleko. Já tam s ním nemůžu být, protože v Hradci mám práci a řeším věci kolem bytu,“ popsala žena nepříjemnou situaci. Tu by ráda co nejrychleji vyřešila sehnáním náhradního bytu. Pokud chce někdo ženě pomoci, může se obrátit na redakci Blesku.

VIDEO: Takto probíhal zásah při výbuchu plynu na Praze 3.

Video  Výbuch plynu na Praze 3  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání