Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Doktoři tvrdili, že není nebezpečný! Podle sousedů byl vrah z Počátků v blázinci

Autor: čad, dce - 
31. října 2017
17:57

Kuchyňským nožem sprovodil v sobotu večer v Počátkách na Pelhřimovsku ze světa své dva sourozence (†17). Dalšího z bratrů (27), kterému se z domu hrůzy podařilo ve tmě utéci, pobodal! Bratrovrah Pavel (26) byl podle sousedů navíc v minulosti v blázinci. Jenže lékaři o něm tvrdili, že není nebezpečný!

Hrozivá vražda mladistvých dvojčat otřásla v sobotu večer městečkem Počátky. Krátce před 21. hodinou dorazil zakrvácený mladík na místní hasičárnu. „Odtud si posléze přivolal pomoc,“ informoval Blesk jeden ze sousedů. To už v malém domě na okraji městečka „doúřadoval“ s nožem v ruce jeho mladší bratr Pavel.

Sousedé navíc Blesku prozradili, že mladík nebyl psychicky v pořádku. „On se snad v minulosti už léčil někde na blázinci, ale doktoři tvrdili, že není nebezpečný,“ podotkla žena z dalšího z domů v ulici. Jaký byl psychický stav mladíka, bude nyní zjišťovat policie. Bude je zajímat i to, zda nebyl pod vlivem drog.

„Dva roky jsem se je pokoušel naučit zdravit,“ říká na adresu sourozenců postarší soused. „Zdravil jsem je první, ale pak jsem to vzdal. Bydleli tu s matkou. Ta je teď asi někde u svého přítele,“ poukazuje na policií zapečetěný dům. Na dveřích jsou doposud patrné stopy krve, které tam zanechal prchající Pavel. Oknem v domě je vidět zpřeházený nábytek. To svědčí o těžkém zápase o život.

Co se vlastně v domě stalo? Policie k motivu vraždy zatím mlčí. „Pachatel byl zadržen policejní hlídkou přímo před domem,“ uvádí pouze Kubiš. „Mě vzbudilo až modré blikající světlo v ulici,“ říká muž ze sousedství. „Byla tu i záchranka,“ dodává s tím, že nejstarší z bratrů nepracoval. V minulosti měl prý potíže s drogami.

Video  Bratrovražda v Počátkách! Mladík (26) ubodal dvojčata (†17).  - Jiří Čada
Video se připravuje ...

„Obviněný muž byl už dvakrát soudně trestán, jednou dokonce jako mladistvý,“ uvedla Blesku mluvčí policie Dana Čírtková. S policisty bezprostředně po vraždě spolupracoval, přiznal se a vše z místa tragédie popsal. Podle TV Nova se přiznal, že celou věc plánoval delší dobu.

Mladý muž byl obviněn z dvojnásobné vraždy svých dvou bratrů – dvojčat (†17). Třetího, sedmadvacetiletého bratra útočník těžce zranil. Útočit měl kuchyňským nožem. Soud ho v úterý poslal do vazby. Hrozí mu až výjimečný trest.

Monikay ( 1. listopadu 2017 10:43 )

Oni ho nakonec uznají za nepříčetného... Byla to asi ta černá ovce rodiny...

doktormediciny ( 1. listopadu 2017 09:47 )

Ad Monsieur Buban.. Ubezpecuji Vas, ze nejsem ani psychiatr ani psycholog.Uvahu jsem predestrel ciste k obohaceni mysli ctenaru.Fakt ovsem je, ze kedyby meli psychiatry trestat za tato pochybeni/ domela ci skutecna/...nikdo by to nedelal...

paralenka ( 1. listopadu 2017 07:09 )

Zrušení absolutního trestu zvýšilo procenta násilí včetně vražd! Vždyť co se může pachateli stát horšího, než že bude žít na útraty daňových poplatníků pár let a bez starosti o svoji existenci? Strach z trestu smrti byl částečně brzdou mnoha kriplů, kteří dnes nemají strach dělat ta nejhorší zvěrstva!

paralenka ( 1. listopadu 2017 07:03 )

Jo, zase se to uhraje na psychickou poruchu a pochybení lékařů, takže skončí maximálně ve cvokhausu! Stačí se párkrát léčit na psychině a potom jít vraždit, protože vlastně nevnímáte, co pácháte. Na zdejší spravedlnost dávno nevěřím!

europa ( 1. listopadu 2017 06:49 )

Ovšem ten výjimečný trest by měl být trest smrti. Je špatně, že byl zrušen. Pro takovéto zrůdy je jediným správným trestem.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání