Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Milostný podvodník z Prahy okrádá dívky ze seznamek: „Byl milý a pozorný.“ Pak jí ukradl mobil

Autor: aba - 
17. října 2017
16:45

V Praze řádí falešný Romeo. Devatenáctiletý mladík si říká Pavel a láká dívky ze seznamky na schůzku. Tam ale důvěřivé slečny podvede a okrade.

Pavel se může po internetu zdát jako romantik a ideální partie. Své oběti hledá na seznamkách a zve je na romantické procházky, večeře a do kina. Jenže ještě předtím, než dojde na placení, svou společnost okrade a zmizí.

Své o tom ví i Jana, studentka, která Pavlovi naletěla také. I v jejím případě šli na romantickou večeři a poté mělo následovat kino. Pavel si od Jany půjčil mobil s tím, že před restaurací zavolá taxi. Když se ale několik desítek minut nevracel, šla ho Jana před restauraci hledat. Po Pavlovi nebylo ani stopy, a tak zaplatila útratu sama a šla nahlásit ukradený mobil na policii.

„Kriminalisté prvního policejního odboru prošetřují případ devatenáctiletého filuty. Ten se prostřednictvím internetových seznamek dává dohromady se slečnami, které následně v těch nejromantičtějších chvílích podvedl nebo okradl,“ řekl o případu pro pořad Na stopě Jan Rybanský, policejní mluvčí.

Policie celkem eviduje čtyři případy, jenže podvedených by mohlo být i víc. Jednou z dívek, která naletěla, byla i Ivana. „S Pavlem jsme si psali nějakou dobu a já měla pocit, že si dobře rozumíme. Když psal, tak byl milý, pozorný, zajímal se o to, co dělám, co mě baví, zajímaly ho moje myšlenky,“ stojí v policejním zápisu z výpovědi.

Jenže ho také zajímal její mobil, který jí ukradl po večeři, na kterou ji pozval. Ivana si potřebovala odskočit a kabelku nechala u stolu s tím, že ji Pavel pohlídá. Ten z ní vzal její mobilní telefon a z restaurace zmizel. Další svou oběť vzal na procházku Prahou a při intimních dotecích a polibcích při loučení jí vytáhl z kabelky telefon.

Podle policie už byl Pavel v březnu tohoto roku odsouzen k podmíněnému trestu odnětí svobody za přečin krádeže. Pokud se k tomu ale přidají i prohřešky z jeho činnosti Romea-lupiče, může být jeho trest přehodnocen jako nepodmíněný.

Policie má za to, že čtyři případy, které eviduje, nejsou jediné. Pokud jste se tedy i vy seznámili z podvodníkem Pavlem, zavolejte na policejní linku 158 nebo nám svůj příběh napište do redakce na e-mail redakce@blesk.cz.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání