Ve všech policii zatím známých případech postupoval mladý zloděj obdobně. S dívkami se sešel, první z nich okradl během objímání, kdy dívce v nestřeženém okamžiku sebral z kabelky mobilní telefon. Ve druhém případě zneužil okamžiku v restauraci, kdy slečna odešla na toaletu. Také v tomto případě jí prohledal kabelku a ukradl mobil. „V obou těchto případech ukradl telefony za téměř třicet tisíc korun,“ uvedl mluvčí policie Tomáš Hulan.

V dalších dvou případech byl postup téměř stejný. Tentokrát si však mladík od dívek v restauracích půjčil mobilní telefony s tím, že jde před podnik domluvit odvoz do kina. Poté, co z budovy odešel, se ale nevrátil. Útratu v restauraci navíc pokaždé nechal na poškozených ženách.

„Od těchto eskapád neodradil devatenáctiletého mladíka ani ten fakt, že byl v březnu letošního roku pravomocně odsouzen k podmíněnému trestu odnětí svobody za přečin krádeže. Kriminalisté se důvodně domnívají, že takto podvedených či okradených může mít mladík na svědomí mnohem víc,“ dodal k případu Tomáš Hulan, který tak vyzývá všechny případné zúčastněné, aby se ozvaly na linku 158.

Fotogalerie
4 fotografie