Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Drama v Libčicích: Školák se zřítil do studny a zůstal tam zaklíněný

Video se připravuje ...
Autor: ljš - 
9. října 2017
21:12

Vylezl na studnu, poklop ale nevydržel! Asi patnáctiletý mladík se v obci Libčice nad Vltavou zřítil do pětimetrové hloubky.

K pádu chlapce do studně u nádraží došlo krátce po sedmé hodině večer. Na místo byli přivoláni hasiči. Ty čekal náročný úkol, protože školák byl ve studni zaklíněný.

Se zachránci sice komunikoval, byl ale vyděšený a trpěl bolestmi. Hasiči k chlapci slanili, nasadili mu krční límec a umístili ho do vakuové matrace. Pomocí systému kladek ho pak dostali na povrch.

"Jakmile byla osoba vyproštěna, provedl zasahující lékař prvotní vyšetření, při kterém zjistil poranění hrudníku a hlavy, pacient byl také podchlazen. Posádka poskytla nezbytnou intenzivní péči, lékař mladého muže následně zaintuboval a připojil k přístrojem řízené ventilaci," uvedla mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová. Zraněný pak byl vrtulníkem transportován do nemocnice v Motole.

Fotografie i prvotní informace z místa nasvědčují tomu, že pod chlapcem praskl betonový poklop, po kterém se pohyboval. Jeho část zůstala ležet na dně studny. Jak přesně k nehodě došlo, šetří policie.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání