Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Žák autoškoly v Karlových Varech nadýchal skoro tři promile! Policisty na něho zavolal učitel

Autor: zb - 
12. září 2017
14:45

Vůz autoškoly zastavili v Karlových Varech dopravní policisté a nestačili se divit. Za volantem seděl žák (37), který byl opilý. Nadýchal skoro tři promile. Řidičák v brzké době určitě jen tak neuvidí.

Strážce zákona na žáka zavolal sám učitel autoškoly, když z něho v autě ucítil alkohol. Dopravní policisté pak vůz zastavili ve Studentské ulici v Karlových Varech.

Cizinec za volantem vozu autoškoly dostal dýchnout. „Při orientační zkoušce nadýchal nejvyšší hodnotu 2,8 promile alkoholu,“ řekla policejní mluvčí Zuzana Týřová.

„Žák autoškoly řídil vozidlo i přesto, že si byl vědom, že po předchozí konzumaci alkoholických nápojů není schopen bezpečně řídit a ovládat motorové vozidlo,“ dodala Týřová.

Policisté pak zkontrolovali doklady k autu a testu na alkohol se musel podrobit i učitel autoškoly. Výsledek byl negativní. Opilého řidiče teď čekají velké problémy. Bude se zpovídat z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Trest bude záviset na tom, kolik promile ukážou krevní testy. Řidič si totiž nechal odebrat krev. Už teď je ale jasné, že řidičský průkaz brzy určitě neuvidí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání