Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Petr zmizel v Karibiku i s dvěma dětmi: Českou loď hledají už dva měsíce!

Autor: ljš - 
26. srpna 2017
13:04

Vzal je na výlet jachtou a pak beze stopy zmizeli! V Panamě se pohřešuje česká plachetnice ANA, na jejíž palubě plul jachtař Petr se svými dvěma syny. Už sedm týdnů však o nich nikdo nic neví.

Informace o zmizení Petra, kterému se na moři neřekne jinak než Pedro, a jeho synů, se objevila na jachtařském diskuzním fóru. Jeden z přispěvatelů tam zveřejnil e-mail paní Ivy, která je pravděpodobně matkou chlapců. S jistotou to ale z její zprávy vyčíst nelze.

„Chtěla bych s vámi sdílet jednu věc... A to, že se Petr vydal s klukamana na výlet plachetnicí z Panamy a slehla se po nich zem, či spíš moře... Nevím o nich nic od 30. 6. Nemám tušení, co se mohlo stát. Je po nich vyhlášené mezinárodní pátrání,“ píše Iva.

Ta žije a pracuje v sousední Kostarice. „Sešli jsme se s Petrem v Panamě, že vezme kluky na výlet a pak se sejdem tam...,“ uvedla. Plout měli z oblasti Bocas del Toro na východ do souostroví San Blas a zpátky. Podle odhadu zkušeného jachtaře by taková plavba mohla trvat od tří do čtyř týdnů.

Iva teď do Panamy dojíždí kvůli vyšetřování. „Je to náročné, ale věřím, že jsou v pořádku a brzy se to vysvětlí!“ doufá. Nyní se alespoň snaží rozšířit informaci mezi českými jachtaři, kteří by se mohli v oblasti pohybovat.

Znáte zmizelého jachtaře Petra? Napište nám na tip@blesk.cz nebo volejte na telefonní číslo 724 014 586

VIDEO: Čelisti žraloka před očima Češky! Natočila čtyřmetrového predátora, jak zakusuje její loď

Video  Čelisti žraloka před očima Češky! Natočila čtyřmetrového predátora, jak zakusuje její loď  - Malvína Řezáčová pro Blesk.cz
Video se připravuje ...

pjotri ( 27. srpna 2017 03:06 )

Kdyz mi poslete prachy na cestu a slusny zivobyti, pojedu je hledat.. Jinak, muze mi nekdo vysvetlit, proc je tu ten clanek 2x? Jmenuje se to sice "Zoufala matka patra v Karibiku po manzelovi a... atd", ale je to tentyz clanek do posledniho pismena. Inu, okurkova sezona radi, sefredaktor na dovolene (mozna v Karibiku krmit zraloky) a redaktorovi se nechce myslet.. Lepsi je to u vody, tak tam soupneme jeden clanek 2x, sef to stejne nebude cist.. Asi tak, soudruzi?

villon ( 26. srpna 2017 20:29 )

Při dnešní technyce, GPS, telegraf, hangouts, krátkovlnné vysílání to vidím na konečnou. Kdyby žili, tak se dávno ozvali, ne?

Deneček ( 26. srpna 2017 13:30 )

Dívali se do vody,jestli tam nespadli?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání