Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Český turista (†42) zemřel při sestupu z Mont Blanc: Udělal osudovou chybu!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
12. srpna 2017
20:52

Dvaačtyřicetiletý český turista dnes přišel o život při pádu na francouzské straně horského masivu Mont Blanc. Muž se v doprovodu dalších dvou lidí při sestupu nejistil lanem. Po pádu byl na místě mrtev, uvedli francouzští záchranáři, které citoval server listu Le Dauphiné Libéré.

Neštěstí se stalo kolem 11:00 SELČ na svahu pod vrcholem Gouter, když skupina vzdala pokus o jeho zdolání. Turista při sestupu zřejmě spěchal, pak uklouzl a zřítil se celou několikasetmetrovou délkou koridoru. Když na místo dorazil záchranný tým, byl už mrtvý.

Záchranáři z horského střediska Chamonix v oblasti rovněž dál pátrají po pětatřicetiletém turistovi z Japonska, který je nezvěstný od pondělí.

Smrtelné pády jsou v daném úseku poměrně časté. V posledních týdnech tam zahynul například pětatřicetiletý Polák a pětašedesátiletý Rakušan.

villon ( 13. srpna 2017 01:11 )

Já na hory jedině s lanem. Frajeřinky končívaj tragycky. V Pamíru mi klouzla noha a špagát to jistil, mt.Blanc úplně v poho, ale jistota je jistota. Solo lezu jenom v Prachovkách. Vyšší hory jedině na laně.

myckypracky ( 12. srpna 2017 22:41 )

tak to je mi lito kyz jsem tam sel videl jsem ty křížky.....zrovna pod gouterem...ja mel spis problemy za chatou valot....sel jsem sam bez jištěni v tu chvili si to clovek neuvedomí az kdyz to slysi a vidi zaplat panbuh ze jsem doma....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání