Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

V tragickém požáru přišli o syna i dům: Z charitativní sbírky si převzali půl milionu

Autor: dce - 
18. července 2017
05:01

Začátkem dubna přišla rodina z Příbrami o dům. V požáru, který budovu zachvátil, ale zůstal i jedenáctiletý chlapeček. Po třech dnech v nemocnici podlehl svým zraněním. Tři měsíce od tragédie si rodina převzala výtěžek z charitativní sbírky, která jim má pomoci s opravou ohněm zničeného domu.

Požár, který zachvátil dům v Příbrami v noci na 8. dubna, měl tragické následky. Nejenže pětičlenná rodina přišla o střechu nad hlavou a všechny své věci, oheň stál život i jejich jedenáctiletého synka.

Podle zdroje Blesku se oheň rozšířil od nově zakoupené powerbanky (přenosné dobíjecí zařízení, pozn. red.). Své děti z ohnivého pekla zachraňovala i žena z bytu, kde požár začal. Stihla zachránit mladší dceru (6) a jedno z dvojčat (11) – dívku. K chlapci se pak už přes plameny nedokázala dostat. Mezitím přijeli hasiči a dítě z domu vynesli.

Video  V Příbrami zemřel chlapeček (†11). Rodina potřebuje pomoc.  - TV Příbram, Blesk TV
Video se připravuje ...

Chlapec, který v domě zůstal, se ovšem nadýchal zplodin. Byl převezen do pražské nemocnice, kde pak tři dny bojoval o život, bohužel zemřel. I přes jejich obrovskou ztrátu se rozhodli v tíživé situaci pomoci a svolili k dárcovství orgánů. Tak to alespoň stálo na instagramovém profilu Diany Kobzanové, která prosila o pomoc pro rodinu.

Tři měsíce po ohromné tragédii byly rodině předány peníze z charitativní akce. Ve sbírce se sešlo 477 192 korun, které budou použity na opravu domu. „V současné době se ale ještě čeká na výsledky šetření celé události. Ty se pak musí předat na pojišťovnu. S nejvyšší pravděpodobností by tak oprava domu mohla začít někdy v září,“ vysvětluje server Příbram.cz.

Rodina všem, kteří jim pomohli, moc děkuje.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání