Pátek 10. května 2024
Svátek slaví Blažena, zítra Svatava
Polojasno 18°C

Multimilionář Masný se oženil: Jak se z kluka z děcáku stal úspěšný podnikatel?

Autor: aba - 
26. června 2017
05:00

Podnikatel Radim Masný se v sobotu oženil s Petrou (27), ženou, která je o 35 let mladší než on. Svatba byla pohádková, jak se na úspěšného podnikatele sluší. Jak ale kluk původem z dětského domova přišel ke svému bohatství?

Masný je dítětem z dětského domova. Jeho život je ale plný úspěchů. Nejprve pracoval jako námořník a setkal se i s papežem Janem Pavlem II. Jenže to mu jeho pohádkové bohatství nepřineslo, k němu přišel až během pozdějších obchodů.

Podnikatel je mužem kontroverzí i dobrosrdečnosti, někteří k němu vzhlíží jako k zachránci a někteří vidí spíše kaňky na jeho životě. Jedním z jeho podporovatelů je i starosta obce Bělá u polských hranic, kde se podnikatel oženil. Ne náhodou si tuhle malou obec vybral, je v ní totiž čestným občanem. "Radim Masný naši obec pomohl před několika lety zachránit před těžaři písku. Za to mu bylo uděleno čestné občanství," vysvětluje starosta obce a podnikatelův oddávající v jedné osobě Karel Krupa.

Masný se nijak netají podporou prezidenta Miloše Zemana. Jeho obří billboard si vyvěsil i na svůj dům v Opavě. Nejspíše to bude mít něco společného s jeho podnikatelskými aktivitami s hradním kancléřem Vratislavem Mynářem (50). S ním vydělal na transakcích s podílem v bývalé Nové Huti Ostrava a to jako podílník ve společnosti Petrcíle. Podíl v hutích od nich koupil miliardář Pavel Tykač, ke kterému se později připojila PPF Petra Kellnera. Ne vždy ale byly Masného dny růžové. V roce 2002 stanul před soudem a odnesl si pokutu 30 000 za výtržnictví, když zdemoloval byt svojí tehdejší milenky.

Ve svých dvaašedesáti letech toho má už hodně za sebou. Ne nadarmo dostal svatebním darem sochu zadnice, ve které je klika. "Značí to, že mám z p*dele kliku. Vždyť jsem málem před dvaceti lety uhořel, když explodovala karma. Tehdy jsem změnil pohled na svět a už se nikam neženu. Jen si užívám," vysvětloval Masný.

Aktuálně vede už několik let arbitráž proti Slovensku, ve které napadl postup slovenské justice v případu sporu o směnku s bývalým šéfem plynárenské společnosti SPP. Soud pro lidská práva ve Štrasburku mu dal za pravdu a Masný by tak mohl dostat astronomických 800 milionů korun. "Vyhrál jsem. Teď je tah na Slovensku," komentoval tento případ na své svatbě.

A ta byla opravdu vydařená. Pozváno bylo 150 hostů a jeho v pořadí už třetí svatba se tak slavila ve velkém. Dokonce by se nebránil ani dětem, i když už je čtyřnásobným otcem. "Necháváme to na osudu. Rozhodně by to bylo krásné," uzavírá Masný. 

syrucek ( 26. června 2017 17:55 )

  Tak nějak nevím o čem ten článek je. Jak si oligarcha vzal zlatokopku, nebo testujou naši paměť zda jsme už zapomněli na chemapol?

sores ( 26. června 2017 12:50 )

Děda si bral vnučku vzhledově,brrr!Alespoň bude brzy vdovou bohatou a pak si za jeho mega bude užívat!!!

vasek711 ( 26. června 2017 11:12 )

nechci nikoho urazet, ale, nema ta jeho nevesta nahodou koule mezi nohama ?!

PEUGEOT ( 26. června 2017 10:52 )

Další ZLATOKOPKA na obzoru..!! To při svém věku nemá na víc než na starého dědka ?!?!

Pink ( 26. června 2017 10:25 )

Oprava:Krejčíř.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání