Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Hrůza na Everestu: Při cestě pro tělo Vladimíra (†48) našli další 4 mrtvé!

Autor: ČTK ljš - 
24. května 2017
06:53

Čtyři mrtvá těla byla nalezena ve stanu v nejvyšším výškovém táboře na Mount Everestu. Podle nepálského vládního činitele a koordinátora záchranných operací je našel tým záchranářů, kteří se vydali pro tělo slovenského horolezce Vladimíra Štrby, jenž na Everestu zahynul o víkendu.

Identita obětí, které byly objeveny v noci na dnešek, stále není známá. Na místo se vypravili další záchranáři, aby zjistili více podrobností.

List Himalayan Times napsal, že mezi mrtvými je jedna žena. Dvě oběti jsou prý cizinci a dva zemřelí horolezci jsou místní.

Podle nepálského tisku si letošní lezecká sezona na Everestu vyžádala již devět mrtvých. O víkendu zahynuli na nejvyšší hoře světa kromě Slováka Štrby také Američan, Australan a Ind.

Osmačtyřicetiletý Štrba přišel o život v neděli ve čtvrtém výškovém táboře na Mount Everestu. Do sedla nejvyšší hory světa ho předtím v kritickém stavu a s omrzlinami snesli šerpové. V sobotu Štrba bez použití přídavného kyslíku vystoupil na předvrchol Mount Everestu ve výšce 8749 metrů nad mořem, na kterém se až pozdě večer místního času otočil a začal sestupovat. V noci s ním jeho tým ztratil kontakt.

Video  Horolezec na Everestu natočil pád smrtící laviny  - Youtube.com
Video se připravuje ...

borjar ( 25. května 2017 01:22 )

Proč tam lezou ? Asi jím to šibe v hlavě . Já dosahnu vrchol při sexu i bez šerpů .

charlie ( 25. května 2017 00:43 )

Štrba nebyl nejmladší,měl zkušenosti ale neměl rozum. V jeho věku na Everest bez kyslíku (třeba jen záložního) byla jen zbytečná frajeřina. Měl včas poznat,kdy se vrátit.Udělal to,když už bylo pozdě. Přesto upřímnou soustrast.

jany ( 24. května 2017 22:27 )

to je bezva, ze nechci ukazovat pindika

jany ( 24. května 2017 22:25 )

mrtvych je mi obecne lito, ale horoezeni zejmena v teto extremni podobe mi pripada jako naprosto neuzitecna cinnost, ktera nadela hodne skody

boball ( 24. května 2017 17:44 )

48 a 50,to je pořád o dva víc na tom gauči

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání