Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Fabie putovala 1035 kilometrů: Auto ukradené v Belgii našli na Vysočině!

Autor: rc, mav - 
17. května 2017
12:55

V únoru se do domu Thomase Bouquieauxe (37) z Belgie vloupal zloděj, v domě sice nic nestihl ukrást, ale neodešel s prázdnou. Stihl popadnout klíčky od vozu. Thomas se už se svým vozem rozloučil, překvapení však nastalo, když zavolala policie, která mu oznámila, že se našlo. Ovšem až v České republice!

V noci z 18. na 19. února se do domu Bouquieauxových vloupal zloděj. Avšak nestihl nic ukrást, jelikož ho vyrušila manželka, která vstala k hladovému miminku. Vykutálený zlodějíček však stihnul popadnout klíče od vozu, které pak snadno našel na ulici. „To auto jsem koupil jen před pár měsíci. Našel jsem ojetinu z roku 2007,  v prosinci jsem ji přihlásil,“ řekl Thomas Bouquieaux listu La Nouvelle Gazette. „Potřeboval jsem rychle sehnat auto, abych mohl dojíždět za prací jako zvláštní pedagog,“ řekl dále Thomas, který pracuje pro státní azylovou organizaci Fedasil starající se o uprchlické děti a sirotky.

„Krádež auta byla fakt mrzutá, ale větší strach jsme měli v našem nepříliš zabezpečeném domě – že se zloději vrátí pro další věci,“ svěřuje se Thomas, který si vzápětí musel pořídit jiný vůz. Ovšem překvapení pro Thomase bylo, když zazvonil telefon a v něm se ozvala policie, že se jeho staré auto našlo! Fabii našli až v České republice. „Když mi zavolali, že se mé auto našlo v Česku, myslel jsem, že je to vtip,“ přiznává. „Na policii mě pak hodně překvapili. Buď jsem měl podepsat prohlášení, že se vozidla vzdávám, nebo si ho přivézt zpátky na vlastní náklady. Aniž bych v ten moment věděl, na kolik mě to přijde či v jakém stavu to auto je.“

Thomas proto raději kontaktoval českou ambasádu, která mu pomohla s komunikací s policií. Dozvěděl se, že se auto našlo na Vysočině a bylo patrně prodáno dál. Že se po něm pátrá, vyšlo najevo zřejmě při technické kontrole. Teď čeká na další zprávy, nakonec si ale bude muset udělat výlet odtahovkou: tisíc kilometrů tam a tisíc zase zpět.

Z autobusu na D1 vypadl cestující! Řidič si toho ani nevšiml:

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání