Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Chlapec (17) zabil nevlastního otce kvůli kapesnému: Podle soudu to byla sebeobrana

Autor: aba - 
20. května 2017
22:36

V listopadu loňského roku v Anglii se mladý Colin Payne hádal se svojí matkou o svoje kapesné. Do hádky se zapojil i jeho nevlastní otec Colin Payne (†54), kterého Douglas udeřil tak silně, že na následky zemřel. Soud ho teď osvobodil a čin posoudil jako sebeobranu.

Douglesova matka mu odmítla dát kapesné kvůli jeho chování, a tak se s ní její syn pustil do hádky a začal jí nadávat. Do té se zapojil i jeho nevlastní otec a při vyhrocené situaci mu Douglas zasadil jednu ránu do hlavy. Na následky zranění ale Colin později zemřel a chlapec byl obviněn ze zabití.

Chlapcova matka s ním od té doby nepromluvila a Douglas žil u svého otce. U soudu teenager vypověděl, že Colin ho vzal oběma rukama pod krkem a dusil ho. Prý se ho pokusil udeřit celkem dvakrát, aby se osvobodil. První rána minula, druhou se mu strefil do strany hlavy a poté ho Colin pustil. 

Pěstí ho ale udeřil do nejzranitelnějšího místa na hlavě a Colin na následky zranění zemřel. To ve výpovědi potvrdila i Douglesova matka. Její syn měl ale dlouhodobé problémy s chováním, a když mu chtěla zabavit kapesné, zůstal Colin doma a nešel do práce, aby ji podpořil, protože věděl, že s chlapcem budou problémy. Soud Douglase osvobodil a jeho chování klasifikoval jako sebeobranu.

Na záznam soudu s vražedkyní z Teska se podívejte níže:

Syn s matkou u soudu Syn s matkou u soudu | Koláž Blesk.cz

Simmie1994 ( 21. května 2017 01:15 )

Táta má asi rád Simpsny

papik ( 20. května 2017 23:57 )

Titulek je samozřejmě lživý, Chlapec nezabil svého otce kvůli kapesnému, ale že ho nevlastní otec začal škrtit. O kapesné se pohádal pouze s matkou. Správně titulek měl vypadat takto: Chlapec (17) způsobil neúmyslně smrt otci během hádky o kapesné s matkou poté, co jím byl napaden. Fjan, nevím, jak to zkrátit, aby to zároveň nesváděůlo k chybným závěrům.

papik ( 20. května 2017 23:50 )

Tady nejde o kapesné, ale o to, že vzít kvůli tomu potomka pod krkem a začít škrtit by nemělo patřit mezi standardní výchovné metody. Nebo jste se snad nechal inspirovat Homerem Simpsonem? U vás je to normální? Fotr prostě udělal chybu a schytal to natvrdo, což je škoda. Miluju lidi, kteří si přečtou jen štvavý a neobjektivní titulek a hned jsou šířit moudra do diskuze.

escobar2011 ( 20. května 2017 23:19 )

Tak samozřejmě, že se jednalo o typickou sebeobranu ... a teenager je naprosto nevinen. Byl nepochybně v afektu a stresu - kdo to kde viděl ... teenagerům odpírat nebo jim snižovat jejich garantované kapesné. To dá rozum, ne ...?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání