Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Český veterinář zadržený v Německu za pašování štěňat: Na internetu prodává nemocná zvířata

Autor: aba - 
11. května 2017
20:23

Českého zvěrolékaře Radima Holovského zadržela policie v Německu. V jeho autě pak našla 42 zubožených štěňat, které vezl do Belgie. Teď vyšlo najevo, že veterinář z pekla prodává v Česku zvířata na internetu a recenze nejsou vůbec pochvalné.

TV Prima se podařilo s veterinářem spojit na oficiálním čísle. Ke kauze se štěňaty se ale vyjadřoval nechtěl. Reportérovi se ale podařilo s mužem spojit díky číslu, které bylo uvedeno v inzerátu na prodej klokanů. 

Veterinář Holovský nabízí k prodeji samičku či samici klokana. Podle diskusí u „obchodů“, které už pod jeho záštitou proběhly, jsou ale zvířata ve špatném stavu a lidé od koupě přes tohoto muže hojně odrazují.

Například zákazník, který si od něj měl koupit páva bílého, si stěžuje, že pták je doživotně chromý a Holovský o tom věděl. Jiná žena si od něj měla koupit roční ovečku, po provedení obchodu ale vyšlo najevo, že ovečka byla tři roky stará a dokonce i březí.

Radim Holovský už má na kontě několik škraloupů. Před 24 lety koupil v plzeňské zoo lamu, omráčil ji kladivem, vykrmil a maso prodal. I když měl na vše papíry, porážka zvířete přímo na půdě zoo šokovala návštěvníky. Holovskému pak mnozí přezdívali Doktor Lama.

Štěňata, která převážel přes Německo do Belgie, jsou ve špatném stavu. „Dva pejsci jsou ve vážném stavu na veterinární klinice. Všechna štěňata mají průjmy, některá i změny na kůži. Jsou začervená, napadená parazity. Z kožíšků na nás vyskakovaly blechy. Něco tak otřesného jsem dlouho neviděla,“ řekla Tanja Schnabel z norimberského útulku, kde štěňata skončila. Jejich přežití je nejisté.

Na video psa, kterého děti polily lepidlem a vymáchaly v bahně, až z něj byla živoucí socha, se podívejte níže:

Video  Jen pro silné povahy: Týraný pejsek politý lepidlem bojoval o život.  - Blesk TV
Video se připravuje ...

cailin ( 11. května 2017 23:06 )

 Tak snad už má odsloueno.Tato zrůda snad nebude v komoře Veterinářů dál figurovat.Je tpo hajzl už jenom za to, že obchoduje se zvířaty.Přijde o licencina to ať vezme jed

xaria ( 11. května 2017 21:41 )

No myslím, že se zde opět přehání, a máte malou rybu, už doktora přestatne lynčovat,nemocná zvířata lidi kupovat nemusí,a v Belgii bych se poohlédla po odběrateli těch psu, ta štěnata nebyla zubožená, jak opet zvelicujete, ta zvířata stoji peníze, tak proc by je bídačili, když na nich slusne vydělají, měli byste v blesku už trochu přemyslet hlavou a ne zadkem-))) což takhle se zaměřit na doktora Fridricha ze Skršína? ten sice psy vozí s povolením, ale doma má zhruba 300 chovných fen, pracuje tam celá rodina, a když uz fena nerodí tak se klidne utratí, protože by za pár let mel 600 vyslouzilých fen,a kdopak by je živil asi??????Jeeenže je težké ho vypátrat težší nez sledovat již chyceného doktora že-)))))a co takhle Hejduková Praha, nebo moravský trojslístek Pavlík, Vince, Krejčí????? tyden co tyden nabírala baba Kuncová u mc donaldu dodávky stejných štenat jaké vezl doktor!!!!!!! jezdili též Beelgie, Holandsko, tam je nejvetsí odbyt!!!!!!!!a byl někdo třeba v laboratoři a videl tam operované bígly uplne zbyteně???? na sál jel zdravý psík,a vratil se s vývodem bokem??????takže by bylo zahadno přestat dělat jednoduché veci, a začít od těch co jsou zásadní!!!!!!!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání