Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Řidička si špatně očistila sklo auta a zabila chodkyni: Hrozí jí 6 let

Autor: ljš - 
9. května 2017
07:18

Spěchala a sedmapadesátiletou ženu to stálo život. Dvacetiletá řidička z Hodonínska ji na přechodu přehlédla a srazila, protože ji přes špatně očištěné sklo auto od námrazy neměla šanci vidět.

K neštěstí došlo loni v listopadu v Žarošicích na Hodonínsku. Mladá řidička tehdy na přechodu přehlédla celkem tři lidi. Sedmapadesátiletou chodkyni bohužel bokem své felicie srazila. Žena nakonec svým zraněním podlehla v nemocnici.

Policisté poté zveřejnili fotografie vozu, ze kterých je jasně patrné, že si řidička nedostatečně očistila čelní sklo svého vozu. Právě částí na straně spolujezdce, kde zůstal nános sněhu, ženu smetla.

„Vypadá to tak, že řidička chodkyni zcela přehlédla, navíc podcenila situaci, kdy ráno zřejmě nebyla zcela fit, a vyjela, když měla špatnou viditelnost z auta,“ řekl deníku Právo mluvčí policie Petr Zámečník. 

Ženě nyní hrozí za přečin usmrcení z nedbalosti trest odnětí svobody. „Řidička byla obviněna v druhém odstavci, což znamená, že ji hrozí vězení v rozmezí od jednoho roku do šest let. V současné době probíhají ještě nějaké nezbytné procesní úkony a poté se bude chystat návrh na podání obžaloby,“ dodal mluvčí. 

Podívejte se na záběry vážné nehody na Tachovsku:

agfor ( 9. května 2017 12:32 )

To v nemocnici v Mostě špatně očistili schody, 90ti letá důchodkyně si na nich zlomila ruku a jediné, co se dozvěděla, že má držet hubu a krok - to jí vzkázal ombudsman nemocnice Schoř.

fotrpjotr ( 9. května 2017 08:33 )

Straší 6 let,nakonec dostane pouhou podmínku.

moiaza ( 9. května 2017 08:27 )

Řidička určitě neměla čas. Zřejmě strašně spěchala. V base teď bude mít času až až. Jenže to soud zřejmě ohodnotí jen podmínkou.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání