Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Chlapec (17) zastřelil sestru (†13) poté, co mu popřála k narozeninám. Prý omylem

Autor: lm - 
28. dubna 2017
11:30

Sedmnáctiletý chlapec o svých narozeninách zastřelil svou 13letou sestřičku. Mladík se brání, že šlo o "nehodu", na svůj věk má ale bohatý trestní rejstřík, který zahrnuje i zločiny se zbraní.

K tragédii došlo v úterý večer na Floridě. Martaevious Santiago zrovna slavil 17. narozeniny, k nimž mu přišla popřát i jeho třináctiletá sestřička Tendra. Sourozenci se objali a poté mladík udělal něco nepochopitelného. V momentě, kdy se dívka otočila, jí namířil na hlavu poloautomatickou pistoli a zmáčkl spoušť. Santiago ještě rychle volal záchranku, dívka byla ale na místě mrtvá.

Podle mladíka i jeho rodiny šlo o nešťastnou náhodu a chlapec svou sestru nechtěl zastřelit. Na krku má teď ale obvinění z neúmyslného zabití. Na rozsudek si počká ve vazbě, není to totiž zdaleka jeho první prohřešek proti zákonu. V prosinci byl mladík postřelen do nohy a při té příležitosti rádiové stanici WLRN přiznal, že už byl osmnáctkrát ve vězení, převážně kvůli loupežím!

"Tati, promiň. Byla to nehoda. Mrzí mě to, tati," opakoval prý Santiago po úterní tragédii. "Nemohu nikoho obviňovat z toho, co se tu stalo. Prostě se to stalo," uvedl nevlastní táta Vernon Williams a dodal: "Každý ví, že je na čase odložit zbraně, ale myslíte, že někdo poslouchá?" Po zpřísnění zákonů o zbraních po tragédii volají i místní politici.

Video: Americká vojenská veteránka chladnokrevně zastřelila služebního psa a ještě se tomu smála

Desterz ( 28. dubna 2017 17:39 )

17 let a 18x už v base? Na co společnost ještě potřebuje takového... živočicha?!

andorea ( 28. dubna 2017 12:19 )

"Každý ví, že je na čase odložit zbraně, ale myslíte, že někdo poslouchá?" ------- A přitom místo stěžování si na zákony stačilo jen sebrat zbraň svému zparchantělému synovi ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání