Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Vanesa (13) vypadla z 8. patra! Zázrakem přežila, po měsíci se stalo něco nečekaného

Autor: shp - 
26. dubna 2017
11:17

Nebohá Vanesa (13) vypadla nešťastně z 8. patra neobývané bytovky v chátrajícím komplexu ve slovenských Michalovcích. Přežila, ale upadla do kómatu. Všichni příbuzní a kamarádi se modlili, aby se z něj probrala. Nevypadalo to dobře. Po měsíci však přišel zázrak.

Naše největší tužba se v těchto dnech splnila. Dcerka se probrala a začala reagovat na vnější podněty,“ řekla webu Pluska.sk šťastná maminka Adriana. „Stal se zázrak,“ dodala pro Nový čas. Prognózy dívenky nebyly dobré. Děvčátko nakonec zareagovalo na starostlivou maminku a tři sestřičky, které ji navštěvovaly hned ve dvou nemocnicích, ve kterých ležela.

Už se umí na posteli sama otočit, zamávat, zkouší se posadit. Dokonce už mohli vyndat tracheostomickou kanylu v krku, sondy z měchýře i úst,“ zhodnotila stav dívenky primářka michalovské nemocnice Svet zdravia Dana Jurečková. „Byla ve vigilním kómatu, což je ještě horší stadium než bdělé kóma. Velmi se radujeme z toho, že se její stav tak zlepšil,“ dodala.

Vanesa dokonce začíná i mluvit. Opět umí vyslovovat jednoduchá slova. „Řekla mi už mami, ahoj či čau a umí říct i slovo chci,“ raduje se Adriana z celého srdce. Malou pacientku již brzy propustí domů a hned bude moci nastoupit na osmidenní rehabilitaci do Dunajské Lužné. Snad se tedy vše zlé v dobré obrátilo.

Podívejte se na video muže, který spadl z paneláku na beton:

Video  Bleskem světem: Spadl z okna paneláku na beton! Přežil? A bar, kde se lidé opíjí jen výpary  - Blesk TV
Video se připravuje ...

pjotri ( 27. dubna 2017 01:26 )

To je supa, kdyz se cikorka jmenuje Vanesa, misto Erzika. Jinak, copak asi delala v 8. patre vybydlenyho panelaku? Poistovna by to mela po rodicich vymahat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání