Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Dvakrát ji pustili, nakonec jde sedět: Martina dostala za smrt přítele 8,5 roku

Autor: ČTK ljš - 
23. února 2017
11:33

Za smrt přítele v Lipůvce na Blanensku si jednatřicetiletá Martina Kulíšková odpyká definitivně 8,5 let vězení. Rozhodnutí brněnského krajského soudu ve čtvrtek potvrdil olomoucký vrchní soud. Žena, kterou údajně partner týral, půjde do vězení s ostrahou za těžké ublížení na zdraví s následkem smrti. Tragédie se stala před třemi lety, v kauze padlo dohromady osm rozhodnutí včetně dvou osvobozujících rozsudků. Vrchní soud se případem zabýval počtvrté.

Podle Kulíškové ji přítel tři roky týral. Dříve řekla, že ji bil, psychicky trápil, údajně na ni při jedné z hádek vytáhl nůž a dokonce se ji pokusil topit ve vaně. Žena se s ním chtěla několikrát rozejít. Spory vyvrcholily v roce 2014, kdy žena podle obžaloby bodla partnera nožem. Kulíšková původně na policii vypověděla, že muže bodla do pravého ramene, do příjezdu zdravotníků vykrvácel.

Podle obhajoby však z výsledků vyšetřování není přesně zřejmé, co způsobilo ránu na mužově rameni. Muž se prý mohl nabodnout i na střep ze skleněných dveří, které se při hádce rozbily. Pro Kulíškovou svědčily dvě skutečnosti: muž sám to říká v audionahrávce pořízené, když telefonovala záchranářům, aby mu přijeli pomoci. Na žádném z nožů v domě se nenašly stopy mužovy DNA.

V kauze padlo několik rozdílných rozsudků. Brněnský krajský soud nejprve v polovině prosince 2014 poslal ženu za ublížení na zdraví s následkem smrti na čtyři roky do vězení, olomoucký vrchní soud ale případ vrátil k projednání. O půl roku později ženu krajský soud kvůli rozporům v případu zprostil obžaloby, vrchní soud ale případ znovu vrátil a po dalším osvobozujícím rozsudku pak ještě jednou. Nakonec jí krajský soud loni v listopadu uložil 8,5 let vězení. S tímto rozsudek se vrchní soud dnes ztotožnil.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání