Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

V rámci školní výuky uduste koťata: Učebnice šokuje návodem k odpornému experimentu

V rámci školní výuky uduste koťata: Učebnice šokuje návodem k odpornému experimentu.
V rámci školní výuky uduste koťata: Učebnice šokuje návodem k odpornému experimentu.  (Autor: iStock.com)
Autor: ČTK - 
10. února 2017
06:43

V Indii vyšla nová sada učebnic, které v rámci raně vědeckého experimentování nabádají děti k udušení koťat v krabici. V zemi se již vzedmula vlna kritiky zejména ze strany ochránců zvířat, která přiměla už několik škol stáhnout je z výuky. Vydavatel učebnic mezitím slíbil, že návod z příštího vydání smaže.

„Vložte malé kotě do krabice. Krabici zavřete. Po nějakém čase ji opět otevřete. Co vidíte? Kotě v krabici je bez přístupu vzduchu mrtvé,“ uvádí se v jednom návodu.

Školní učebnice jsou v Indii častým terčem kritiky hlavně kvůli hrubým pravopisným chybám nebo kontroverznímu obsahu, upozornila agentura AFP.

„Je to možná hloupost, ale navrhováním takovéhoto experimentu jsou v sázce životy zvířat i dětí,“ ozvala se mluvčí indické federace organizací na ochranu zvířat. Zatím není známo, že by někdo uvedený experiment prováděl.

vaber ( 10. února 2017 09:31 )

jedna toulavá kočka u nás i v Indii , znamená smrt pro mnoho jiných tvorů ve volné přírodě ,jen hlupák to vidí jednostranně

naidka ( 10. února 2017 09:16 )

V Indii mají učebnice já myslela, že se učí z hliněných destiček.

y1xcvbnm ( 10. února 2017 08:08 )

ti si to nepřečtou nebo´t nečtou nic jen blbiny v telefonu

zdonekk ( 10. února 2017 07:20 )

Nechala jsem zrušit diskusi pod člankem o tyrani psu v Polske množirně. Debil karel_klafunda se tam ukájel sadismem,tak ho nahlašujte prosim at má jakykoli nick.Děkuji P. S. Napište na tip@blesk.cz a zruší i debily zdenekk, informatik, ignotus,a sliz lesní.vila.samecek atd atd.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání