Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Chůva hrůzy nebo magnet na nehody? Hlídání končilo smrtí i vážným zraněním

Byla Vietnamka chůva hrůzy nebo magnet na nehody? (Ilustrační foto)
Byla Vietnamka chůva hrůzy nebo magnet na nehody? (Ilustrační foto)  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK, bk - 
7. ledna 2017
12:42

Pražský městský soud začne příští týden projednávat případ chůvy, která podle obžaloby postupně zranila tři svěřené děti. Jedno z batolat v souvislosti se zraněním zemřelo, další bude mít zřejmě závažné trvalé následky. V případě prokázání viny hrozí ženě až 16 let vězení. 

Jedenatřicetiletá chůva pochází z Vietnamu. V bytě na pražských Vinohradech si vydělávala tím, že hlídala malé děti svým krajanům, kteří se jim nemohli věnovat kvůli práci.

Obžaloba tvrdí, že v prosinci 2015 žena napadla zřejmě kopem nebo silným úderem pěstí do břicha holčičku, které v té době byly necelé dva roky. Způsobila jí tak závažná poranění střev, přičemž rodiče dítěte o poranění neinformovala a holčičku jim předala až později. Do nemocnice se tak dívka dostala až poté, co doma silně zvracela. Lékaři už jí nedokázali zachránit.

Již v únoru 2015 chůva údajně fyzicky napadla jinou holčičku, a to tupým násilím velké intenzity směřovaným na hlavu. Do nemocnice dívku odvezl otec, který si později převzal dceru s podlitinami na obličeji, křečemi a teplotou. Dítě v nemocnici strávilo dva měsíce s otokem mozku. Podle znalce bude mít s velkou pravděpodobností trvalé následky jak u pohybových, tak u psychických funkcí.

Do třetice prý chůva v listopadu 2015 zlomila ruku půlroční holčičce.

Byla to jen náhoda, tvrdí chůva

Žena, která je v současné době v pankrácké vazební věznici, svou vinu odmítá. Smrt dítěte si nedokáže vysvětlit, podle ní to musela být náhoda. Holčička, která má nyní poškozený mozek, podle ní měla při hlídání teplotu a později se jí na obličeji objevily červené tečky, na což upozornila matku dítěte, ta ale stav nepokládala za urgentní a ponechala dceru i nadále u chůvy. Znalci prověřovali i to, zda dítě nemohl zranit tříletý chůvin syn, ten k tomu prý ale neměl dostatečnou sílu.

Podle psychiatrů žena netrpí žádnou duševní poruchou ani není agresivní. Přiklánějí se k tomu, že pokud se skutků opravdu dopustila, pak šlo o zanedbání nebo nedostatečnou kontrolu dětí, nikoliv o aktivní jednání s úmyslem děti zranit.

oliwer.oliwer ( 31. května 2017 13:26 )

Jedno je jisté ,Vietnamci jsou hrot ledovce a to taky , že jedou v drogách .....hadry nekvalitní jim už tolik peněz nedává ,tsk hledají jiný zdroj peněz .....i to hlídání je mezi tím ,Kájinka odsoudili za vraždy a co thla čůza vietnamská ,zabije dítě ,druhé je polomrtvé a na následky bude brát na sociálce velké prachy ,a tu odsoudí na pár let !!!! Nějak tá justice pokulhává !!!!!!!!((

Samo ( 7. ledna 2017 13:31 )

Asi potřebuje také zkopat do bezvědomí, protože zřejmě byla vždy při tom hlídání zhulená.

londynskypes ( 7. ledna 2017 13:03 )

ta mrcha zaslouzi dozivoti!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání