Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Evakuace mezinárodního rychlíku u Berouna kvůli bombě: Policie dopadla podezřelého

Autor: ČTK, dce, jad - 
2. ledna 2017
10:56

Policisté mají podezřelého, který zřejmě vyhrožoval bombou v rychlíku. Kvůli hrozbě zasahovali policisté v Berouně ve vlaku, který míří do Mnichova. Policie evakuovala 254 cestujících, provoz na trati byl několik desítek minut zastavený. Před polednem vyjel prohledaný rychlík dál po své trase. Při prohlídce vlaku a cestujících policisté výbušninu nenašli.

"Podezřelému hrozí v případě prokázání viny až pět let vězení za šíření poplašné zprávy," řekla mluvčí berounské policie Marcela Pučelíková. Policisté jej odvezli k výslechu. Podle našich informací jde o čtyřiačtyřicetiletého recidivistu, který byl v době zadržení silně pod parou. S výslechem se tedy musí počkat, až vystřízliví.

Vlak při prohledávání stál u berounského hlavního nádraží na koleji, na níž neblokoval provoz. Na místo byl povolán i pes cvičený na vyhledávání výbušnin. Cestující dobu po evakuaci přečkali v budově nádraží.

Vlak EC 354 Franz Kafka jedoucí do Německa nabral několikahodinové zpoždění. Policejní zásah kvůli výhrůžce zpozdil i řadu vnitrostátních spojů.

aeraluna ( 2. ledna 2017 11:44 )

Takže se zase nějaký dement královsky baví

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání