Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Chlapec (11) znásilňoval svého bratra (6): Soudce případ smetl ze stolu

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: lm - 
22. prosince 2016
22:59

Teprve jedenáctiletý chlapec znásilňoval svého šestiletého nevlastního bratříčka! Soudce ale smetl jeho případ ze stolu, podle něj byl totiž násilník příliš mladý na to, aby pochopil závažnost svého činu.

Před australským soudem se řešil hororový případ. Po více než deseti letech sem dospěl případ jedenáctiletého chlapce, který minimálně dvakrát znásilnil svého šestiletého bratříčka. Násilník ale odešel bez trestu.

K prvnímu napadení došlo, když otec odešel z domu a pověřil staršího z bratrů, aby se postaral o svého šestiletého sourozence. Jedenáctiletý chlapec ho ale místo toho zamkl v místnosti a odmítal ho propustit. „Jestli chceš ven, pak mi musíš dovolit ti to udělat,“ řekl mu, navlékl si kondom a znásilnil ho. Když chlapec začal křičet o pomoc, starší mu překryl rukou ústa a pokračoval. Následně mu pohrozil, aby nic neříkal otci.

K druhému napadení došlo o několik týdnů později, kdy bratři opět zůstali doma sami. Jedenáctiletý chlapec ukázal sourozenci své přirození a pak ho chytl, aby mu neutekl. Následně ho svalil na hromadu oblečení na podlaze a znásilnil. Při několika dalších příležitostech se ho nepatřičně dotýkal.

Podle soudce ale děti pod 14 let nedokáží rozeznat právní a protiprávní jednání. Navíc se v osmnácti prostřednictvím IQ testu zjistilo, že starší z chlapců je mentálně zaostalý. Soudce tedy smetl případ ze stolu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání