Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Sektář Macháček bral na rituály s halucinogeny i své děti: Inspirovaly nás, psala o nich mrtvá Míša

Autor: dce - 
10. prosince 2016
05:00

Proč musela mladičká Míša zemřít na vlakovém přejezdu? Podle policie i jejího sektářského partnera Chrisantema Macháčka šlo o nešťastnou náhodu. Jenže posledních pár týdnů veselá dívka strávila v jádru duchovní skupiny, která jí pomocí psychedelik měla pomoci najít její pravé já. Rituály často provázely halucinace a zvracení, přesto sem právě Míšin partner přivedl i malé děti!

Když se před nějakou dobou Míša rozešla s přítelem, její život se od základu změnil – začala se věnovat duchovnu a navštívila několik přednášek a později i obřadů, které ji doslova pohltily. Nakonec v srpnu vyrazila na očistný šamanský rituál.

Právě zde se poprvé naživo setkala s Chrisantemem Macháčkem, jehož videa už dřív pečlivě nastudovala.Hned na první pohled mě totálně oslnil,“ napsala ve svém článku, který později vyšel na Chrisantemově webu.

Šamanský obřad se měl odehrát v přírodě – zahrnoval podání psychedelické látky zvané ayahuasca, která kromě zvýšeného smyslového vnímání a prohloubení mysli způsobuje i zdravotní potíže. Doprovází je velice často zvracení a někdy i průjem, což šamani připisují na účet nutné očistě těla.

Nejinak tomu bylo právě u Míši. Nevím, jak moc jsem zvracela první noc, ale tuhle druhou noc jsem opravdu celou prozvracela a probrečela na maximum. Vylejzali ze mě doslova brouci a nestvůry, které ve mně byli ukotvené a parazitovali na mně. Zároveň jsem cítila, že si za vše mohu sama. Nikdo jiný než já mi ty stvůry do těla nedal, a tak jsem se celou noc snažila je ze sebe horkotěžko dostat a bylo to velmi náročné. No prostě byla to šílenost nejvyššího kalibru,“ napsala Míša.

Podobné účinky má droga na většinu uživatelů. A právě doprostřed takového prostředí přivedl Chrisantem, do kterého se Míša prakticky ihned zamilovala, malé děti!Strávili jsme spolu celý den, povídali si a byli s jeho dětmi. Já za ten den pochopila o dětech tolik, co za celý život ne a mnohokrát jsem se rozbrečela. Bylo mi ze sebe smutno, protože jsem najednou viděla, jak ty děti jsou úžasné, jak jsou našimi učiteli, stačí je jen vnímat a naslouchat. Úplně jsme si padli, a bylo to něco nesmírně nádherného,“ popisovala v článku Míša.

2. prosince ovšem její pocit nekonečného štěstí ukončila tragická nehoda. S Chrisantemem přecházeli vlakové koleje na přejezdu; dívku, která byla za Macháčkem pozadu, vlak srazil a na místě usmrtil. Policie cizí zavinění vyloučila.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání