Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Mladá hrdinka Anička (23) pomáhala u vážné nehody: Dojemné poděkování rodiny zraněných

Zdravotní sestřička Anička jela náhodou kolem vážné nehody. Rodina jí děkuje za pomoc.
Zdravotní sestřička Anička jela náhodou kolem vážné nehody. Rodina jí děkuje za pomoc.  (Autor: Krimi Plzeň)
Autor: ljš - 
7. prosince 2016
05:15

Na páteční ráno rodina pana Mirka z Plzeňska nikdy nezapomene. Jeho tatínek a syn se při vážné autonehodě podruhé narodili a měli velké štěstí v neštěstí, že jel zrovna kolem anděl – třiadvacetiletá zdravotní sestřička Anička. Za její pomoc jí prý nepřestanou být do smrti vděční.

K nehodě došlo v pátek ráno u obce Plasy na Plzeňsku. Srazila se tam dvě auta a v jednom z nich seděla právě rodina pana Mirka. Ten prostřednictvím serveru Krimi Plzeň poděkoval záchranářům a také neznámé slečně, která mu pomohla postarat se o jeho blízké.

„Byla naprosto skvělá, reagovala velmi rychle a věděla, co má dělat. Mimo jiné mi pomáhala zajišťovat zdravotní funkce u těžce zraněného a probouzet ho. Také běžela pro lékárničku, pomáhala zastavit krvácení a vše dělala až do příjezdu záchranných složek, kterým pak předala veškeré informace,“ napsal o ní pan Mirek.

Díky zveřejnění celého příběhu se nakonec podařilo mladou hrdinku vypátrat. Je jí třiadvacetiletá zdravotní sestra Anička z plzeňské nemocnice, která své jednání považuje za naprosto samozřejmé. „Děkuji moc všem, co o mně četli a napsali mi, teď jsem pro rodinu i mého přítele hrdinka. Ve svém chování ale nevidím nic zvláštního, takhle by se měl přece chovat každý,“ uvedla zachránkyně.

S tím ale pan Mirek rozhodně nesouhlasí. „Já chci za celou naši rodinu slečně moc poděkovat. Ten zraněný byl můj tatínek a ten mladík je můj syn. Sám jsem pracoval jako hasič, takže vím, jak to u nehod vypadá, a chování této slečny zcela určitě není běžné. Tatínek zřejmě vše přežil bez následků, syn je také v pořádku a celá naše rodina to slečně nikdy nezapomene,“ vzkázal.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání