Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Dohnaly Míšu pod kola rychlíku bytosti z jiného světa? Sekty s nimi "pracují", potvrzuje expert

Autor: Petra Neomillnerová, Jan Klepárník, Jan Doležal, Michaela Kalkusová - 
11. prosince 2016
05:00

Míša (†21) nalezla smrt pod koly rozjetého rychlíku. Jediný svědek tragédie, její přítel Petr Chrisantem Macháček, uspořádal dva dny po neštěstí veřejnou seanci, během níž se snažil navázat kontakt s její duší. Míšini známí také tvrdí, že dívka byla v době nehody pod vlivem halucinogenních látek a různých rituálů. Stala se obětí novodobé sekty? Co o tom soudí odborníci?

Zdeněk Vojtíšek, odborník na nová náboženská hnutí

„Oba dva žili nějakým duchovním způsobem, který by se dal přiřadit k hnutí New Age. Není překvapivé, že ve chvíli takové osobní katastrofy, jako je tragická smrt jeho přítelkyně Míši, se s ní snaží vyrovnat pomocí toho, co ho nejvíc oslovuje.

K tomu patří i kontakty s bytostmi mimo tento svět, je to pokračování spiritismu. Snaží se tu ztrátu překonat svým náboženským způsobem. Můžeme to chápat jako alternativu pohřbu.“

Jan Cimický, psychiatr

Psychiatr Jan Cimický Blesku potvrdil, že si lidé vytvářejí různá náboženství: „Objevují se u nás nové náboženské směry, a dokonce kuriózní situace, kdy si lidé vytváří vlastní náboženství, pro něž pak získávají velké množství příznivců. Přitahují především mladé lidi, kteří se chtějí odlišit, být něčím zajímaví.

Promítá se do toho nespokojenost mladých se stávajícími politickými poměry i eroze tradičních hodnot. Jsou tam lidé, kteří dokážou snadno manipulovat ty, kteří jsou nespokojení, nejistí a nezralí.“

Co je hnutí New Age

Podstatou hnutí je očekávání nového věku, posunu lidstva do nějakého vyššího stupně. Na tomto posunu se může a má podle hnutí každý podílet svou vnitřní transformací.

Čím více lidí se transformuje, tím větší je možnost, že se transformuje i celý svět. Transformace jedince spočívá v rozvíjení různých schopností, třeba i parapsychologických, navazování kontaktů s mimozemskými bytostmi a tak dále.

clarabella ( 11. prosince 2016 10:01 )

 @sensadrak něčím se liší? Byla padla na hlavu. Nejses ty ten jeji magor? Chudak strojvedoucí.

dietr ( 11. prosince 2016 09:38 )

tyhle články si asi pravděpodobně objednává pojišťovna, v případě podezdření ze sebevraždy zaniká nárok na vyplacení pojistky.

sensadrak ( 11. prosince 2016 08:39 )

Vychcíopat by měli ti, kteří přejí jinému smrt, třeba jenom proto, že se něčím liší.

clarabella ( 11. prosince 2016 08:16 )

Uz s tou blbkou primitivni a tim jejim dementem dejte pokoj. Nikoho to nezajímá. Evidentně byla nenormální, když se tahala s takovým pakem a ty jeji kerky.... hruza. O fanaticku min. Všichni takovi magori by měli vychcipat.

lunatic ( 11. prosince 2016 05:16 )

Ale lze namítnout,že i voliči jsou pod vlivem jakéhosi "přeludu",když si myslí,že někdo=politici jsou tu od toho,aby konali dobro,dobro pro ně-voliče ... Každý jedinec,který dovršil 18let,čili plnoletost a nebyl zbaven soudem svéprávnosti si zkrátka může myslet a i konat cokoliv chce ;ostatně proto jsou lidské osudy tak rozmanité a za to,jak se aktuálně máme můžeme každý poděkovat té své "víře"

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání