Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Gang českých pašeráků lidí: Převáželi uprchlíky, teď jdou v Belgii před soud

Gang českých pašeráků lidí: Převáželi uprchlíky, teď jdou v Belgii před soud (Ilustrační foto).
Gang českých pašeráků lidí: Převáželi uprchlíky, teď jdou v Belgii před soud (Ilustrační foto).  (Autor: foto Blesk - Pavel Schuster, Jan Jedlička)
Autor: aba - 
5. prosince 2016
11:38

Čtyři Čechy, tři muže a jednu ženu, zapojené do mezinárodního gangu, který převážel uprchlíky, chytila policie při zásahu loni v listopadu. Na rozprášení pašerácké skupiny se podíleli policisté ze čtyř různých zemí.

Podle informací serveru Lidovky.cz by čtyři Češi měli stanout před belgickým soudem už dnes. Budou souzeni za převaděčství a obchod s lidmi a hrozí jim až 20 let za mřížemi.

„Skupina čtyř zadržených Čechů byla mozkem převážně česko-albánské skupiny, která si převozem stovky lidí na cestě do Velké Británie vydělala přes 500 tisíc eur,“ popsal případ Europol.

Gang převážel lidi od roku 2013 a policistům se podařilo zmapovat 19 různých převozů po dvou trasách. Jako řidiči dodávek fungovali najatí Češi a Slováci. Mozkem celé organizace měla být podle zdroje z justičních kruhů žena. V organizaci gangu jí pomáhala skupina čtyřicátníků – Petr K., Zdenko G. a Ivan G. Jméno ženy, která měla celou organizaci vést, však úřady tají.

santikxauz ( 5. prosince 2016 12:15 )

Dožitní tresty,ale podmínka odsedět v Belgii.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání