Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nechtěl jsem mu ublížit, je mi to líto: Vrah z Valašského Meziříčí skončil ve vazbě

Nechtěl jsem mu ublížit, je mi to líto: Vrah z Valašského Meziříčí skončil ve vazbě.
Nechtěl jsem mu ublížit, je mi to líto: Vrah z Valašského Meziříčí skončil ve vazbě.  (Autor: FTV Prima)
Autor: dce, ČTK - 
1. prosince 2016
20:23

K vraždě se Milan Hudák (32) z Valašského Meziříčí podle FTV Prima přiznal, ale okamžitě dodával, jak ho vše velice mrzí. Rodině i blízkým se omluvil. Soudce to ale neobměkčilo a muže, který zabil soka (†38) v lásce, poslal ve čtvrtek do vazby.

Podle policejní mluvčí Lenky Javorkové se útočník na úterní vraždu připravoval. „Když přijel v pondělí odpoledne autobusem z Ostravy do Valašského Meziříčí a přišel k bytu osmatřicetiletého muže, tak vyčkával na vhodný okamžik, aby se dovnitř dostal. Využil příležitosti, kdy za mužem přišla do bytu návštěva, a nečekaně vtrhl dovnitř, kde na muže zaútočil nožem, který si přivezl z Ostravy, a několika bodnořeznými ranami ho usmrtil,“ uvedla Javorková.

Při útěku z místa činu do Ostravy se podle ní Hudák postupně zbavoval vražedné zbraně, mobilního telefonu i oblečení. „Z důvodu dohledávání těchto věcí důležitých pro trestní řízení trvalo širší ohledání místa činu téměř třicet hodin. Z dosavadního vyšetřování vyplývá, že motivem vraždy byly dlouhodobé osobní rozepře a problémy mezi muži,“ uvedla Javorková. Policie kromě vraždy muže stíhá i pro porušování domovní svobody.

Soudce muže ve čtvrtek poslal do vazby. Hudák se ale FTV Prima svěřil, že všeho velice lituje. „Já si to ani nepamatuju, prostě v afektu. Jsem ho chtěl jen postrašit, já jsem mu nechtěl ublížit, se to všechno zvrtlo,“ řekl obviněný Milan Hudák. 

„Chtěl bych se omluvit rodinám a synovi. Chtěl bych to vzít zpátky,“ dodal. 

Muži v případě odsouzení hrozí až 20 let ve vězení.

Steff ( 5. listopadu 2017 20:49 )

how was it then?

Kleopatra30 ( 2. prosince 2016 16:52 )

Já zase miluji když média pustí něco do světa a dovolí takové komentáře k tomu,a přitom neví jak to bylo ve skutečností

moiaza ( 1. prosince 2016 21:28 )

 Od pohledu lidumil.

beda88 ( 1. prosince 2016 20:43 )

"miluji" prohlášení: "kdybych to mohl vrátit blablablabla", a hrozí muž až 20 let? k smíchu za 12 a po 8 je doma. lidský život v našem státě nemá valnou cenu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání