Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Matka nechala novorozené miminko zemřít: V krvi mělo přes dvě promile

Autor: ljš - 
1. prosince 2016
14:35

Šokující případ řeší hradecký soud. Devětadvacetiletá žena tam čelí obžalobě z vraždy svého novorozeného miminka. To nechala podle obžaloby po porodu zemřít, navíc mělo v krvi v době smrti 2,38 promile.

Žena, která už předtím porodila tři děti, tvrdí, že dítě chtěla dát do babyboxu. Porod ji prý ale zaskočil a chlapeček nejevil známky života. Těhotenství přitom před partnerem tajila, protože se ho údajně bála.

Celý případ se provalil tak, že tělíčko objevila dcera obžalované a napsala o tom na Facebooku kamarádce. Také o tom řekla svému otci. Ten ostatky hledal, ale nenašel, žena je totiž přemístila. 

Mrtvolku našli až kriminalisté a nařízená soudní pitva prokázala šokující zjišťění. Dítě mělo v krvi 2,38 promile. „To, co je ve znaleckých posudcích, není pravda, paní doktorka to špatně pochopila. Ten den, kdy jsem porodila dítě, jsem nepila,“ dušovala se žena u soudu. Nedokázala však vysvětlit, jak se alkohol do těla dítěte dostal.

Podle státní zástupkyně mělo novorozeně i přes toto zjištění šanci přežít, pokud by mu byla včas poskytnuta lékařská pomoc. Ženě za vraždu hrozí 15 až 20 let vězení, nebo i výjimečný trest.

sores ( 1. prosince 2016 15:04 )

Zabít,zabít,zabít tu s.vi.ni!!!! V USA by byl s ní krátký proces, tam vrazi dostávají SMRT a muslimové by jí za to také zabili! V našem buranově cikánském dostane max.10 let ale za 5 jí pustí! V base by se o ní měly holky postarat a pořádně!! Když to nedokáží české debilní zákony!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání