Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Obviněný z taxivražd: Z vězení posílal bratra do skrýše pro tajemnou tašku

Autor: ljš - 
27. listopadu 2016
19:16

Peněženka jedné z obětí, pachové stopy v taxících a také povýstřelové zplodiny na kalhotách, to je trojice hlavních důkazů, které Davida V. spojují s vraždami taxikářů. Jinak se v soudní síni vše točí kolem komunikace obžalovaného se spoluvězni a bratrem. Toho dokonce z vězení žádal o pomoc. Chtěl zahladit stopy?

David V. je u pultíku pro svědky v soudní síni pečený vařený. Soudkyně totiž využívá každé volné příležitosti, aby ho podrobila dalším a dalším doplňujícím výslechům. Při posledním z nich se státní zástupce Vladimír Pazourek začal obžalovaného dotazovat na tajemnou tašku a vyvolal tak u něj značnou nervozitu.

"Měl jste někdy tašku na notebook?" začal svůj výslech žalobce. David V. potvrdil, že ano, ale hned dodal, že o ni později přišel. Pak ale pod tíhou dotazů musel přiznat, že tašku před nástupem za mříže ukryl a z vězení pak žádal svého bratra, aby mu ji ze skrýše vyzvedl.

To se státnímu zástupci zdálo zvláštní, a tak se začal dotazovat, proč o ni tak stál. "Nechtěl jsem přijít o koženou bundu, kterou jsem v ní měl," dušoval se obžalovaný s tím, že si tašku s sebou vozil, když jel krást. Vždy si do ní prý dal oblečení, ukryl ji nedaleko obchodu a pak se převlékl.

Ani potom však od žalobce neměl pokoj. "Byla to ta stejná bunda, kterou..." začal s dotazem Pazourek, ale David V. mu hned skočil do řeči. "...kterou jsem měl při zadržení v Bille (po vraždách, pozn. red.), ne ne ne," tvrdil. Žalobce tak chtěl zřejmě naznačit, že se mohl obžalovaný poté, co u něj policisté našli peněženku taxikáře Milana P. a po dvou dnech ho propustili, snažit své oblečení někde ukrýt a zahladit tak stopy.

Místo, kam tašku ukryl, pak David V. popsal poměrně neurčitě. "Tu jsem měl u jednoho takovýho podchodu u paneláku, tam byl takovej břečťan a strčil jsem to za něj. Bylo to v Řepích," uvedl. Do vysvětlování, proč tašku nenechal prostě doma, se poměrně zamotal. "No, protože jsem jel krást do Řep a bratr mi ji nemohl hlídat, to já jsem ji takhle vozil s sebou pravidelně," rozhazoval David V.  bezradně rukama.

Dá se očekávat, že otázka tajemné tašky přijde na přetřes i v pondělí, kdy by měl k soudu dorazit právě bratr obžalovaného Petr. Dění v soudní síni pro vás budeme znovu sledovat online od 9:00.

odlisny ( 28. listopadu 2016 02:34 )

chudáček, dejte mu injekci, ať se netrápí.

Samo ( 27. listopadu 2016 21:38 )

Já bych ho vyléčil tím, že bych mu dal větší dávku. Tak by alespoň odpadly starosti a náklady na na jeho další život ve vězení.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání