Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Z vražd tří taxikářů obžalovaný David: Sám hledá důkaz, že není taxivrah!

Autor: Alexandra Vetkovská - 
21. listopadu 2016
05:00

Vraždu tří pražských taxikářů začne projednávat Městský soud v Praze. Obžaloba viní Davida V. (35). Za sériové mordy muži, který tvrdí, že je nevinný, hrozí až doživotí.

Dopadli kriminalisté skutečného vraha? Podle nich zavraždil taxikáře Petra S. (†42), Daniela C. (†25) a Milana P. (†58) recidivista David V. Jestli čin skutečně spáchal, bude od pondělí řešit soud.

Nemají ho rádi

Blesk získal exkluzivní informace o tom, co se s Davidem V. dělo před soudem. „Cítí se špatně. Od doby, co byl obžalován ze tří vražd, se k němu spoluvězni i dozorci chovají odtažitě. Je to teď mnohem horší, než když před tím seděl za krádeže,“ řekl Blesku zdroj z blízkého okolí obžalovaného.

Jedinou možností, jak se trochu uvolnit, je prý pro obžalovaného muže kafe a cigareta. Největší oporou je mu rodina. „Především máma mu maximálně věří a podporuje ho,“ popsal zdroj.

David V. se na proces připravoval. „Snaží se pochopit, jak se do toho maléru dostal. Celou dobu spolupracoval s vyšetřovateli. Snažil se je přesvědčit, že není vrah. Jenže se to spíš obrátilo proti němu,“ míní zdroj.

Obžalovaný přemýšlí, co by měl říct soudu, aby mu uvěřil. Nepřipouští si, že by mohl ve vězení strávit celý zbytek života. „Každou volnou chvíli studuje spis a snaží se najít důkaz, že je nevinen,“ dodal zdroj.

David V. byl v minulosti desetkrát odsouzen především za krádeže. Trojnásobnou vraždu ale jeho blízcí odmítají. „To je nesmysl. Ani z deseti procent bych tomu nevěřil,“ řekl jeho starší bratr, který si odpykává trest 1,5 roku za krádež v jedné z pražských kanceláří.

Také nejmladší z bratrů tvrdí, že je obžalování Davida vykonstruované policií. „My víme svý, že to takhle nebylo. Všechno bylo pod nátlakem. Neudělal to,“ tvrdil Blesku.

Video  Prošli jsme místa, kde taxivrah zabil tři lidi.  - Martina Neckářová, Matěj Smlsal, Matěj Šrám
Video se připravuje ...

Takhle se kauza odvíjela

1. února 2014 – Tělo taxikáře Petra S. (†42) našel kolemjdoucí v odstaveném voze v Lužické ulice na Vinohradech.

11. dubna 2014 – U Uhříněvsi našli lidé zastřeleného Daniela C. (†25) a Milana P. (†58). Vrah je popravil a těla pohodil u silnice.

18. dubna 2014 – Policie potvrdila, že vraždy Daniela C. a Milana P. souvisí s únorovou vraždou Petra S.

3. července 2014 – Detektivové zveřejnili identikit muže, který mohl být buď důležitým svědkem, nebo přímo taxivrahem.

4. listopadu 2015 – Policisté informovali veřejnost, že mají podezřelého.

16. června 2016 – Pražské státní zastupitelství sdělilo, že taxivrah vraždil pro peníze a střílel nelegálně drženou zbraní. Policie navrhla obžalovat muže, ročník 1981, pro zločin vraždy a nedovolené ozbrojování. Podezřelý byl v té době za mřížemi za jinou trestnou činnost.

VŠE O PŘÍPADU TAXIVRAH ČTĚTE ZDE>>

cqv1b ( 21. listopadu 2016 13:41 )

právě že hlavně feťák dokáže zabít jen pro pár stovek..

inkvizitor ( 21. listopadu 2016 12:30 )

ta si di sednout místo něj, ty prohnilý komunistický vysloužilče cos dokázal, hňuppe, jen nadávat na režim

valduk ( 21. listopadu 2016 09:40 )

U Kráma nebylo třeba žádných štrchů a kravin typu "posudků": Ten měl dostat msrt hned! Jak egyptskej doktor jasně a zřetelně v televizi řekl na kameru, že to prase hospitalizoval s nervama" a že "nemělo příznaky otravy" a dokonce si to zašlo na revers posnídat do hotelu, páč tam to mělo zaplacenou polopenzi a bylo tomu líto to ta nechat)) Hned smrt! Vůbec bych tomu už nedal pas - normálně zbavit občanství a nechat v Egyptě. Kdyby ho soud nedostal na šibenici pro neschopnost egyptský policie a patologů, tak hned rozhlásit mezi Muslimským bratrstvem že řek že Mohamed je vůl!

..krakonos500 ( 21. listopadu 2016 08:58 )

Naše prohnilá justice si umí viníka vyrobit. Viz falešné soudní posudky v případě Kramný.

..krakonos500 ( 21. listopadu 2016 08:55 )

Vinen/nevinen, někdo to vodsrrat musí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání