Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Zataženo, déšť 15°C

Muž z Kdyně měnil pervitin za hlídání dětí. Nepohrdl ani kosmetikou

Pervitin v pytlíčku (Ilustrační foto)
Pervitin v pytlíčku (Ilustrační foto)  (Autor: Policie ČR)
Autor: shp - 
19. listopadu 2016
13:43

Prodával pervitin, ale když neměli zákazníci peníze, nepohrdl ani službami na oplátku nebo naturáliemi. Muž (55) z Kdyně u Domažlic klidně měnil pervitin za hlídání dětí nebo kosmetiku. Spadla však nad ním klec a byl dopaden.

Domažličtí kriminalisté zahájili trestní stíhání pětapadesátiletého muže ze Kdyně, kterého obvinili ze spáchání trestných činů nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a výroba a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky,“ uvedla krajská policejní mluvčí Dagmar Brožová pro iDnes.cz.

Strážci zákona ví o 83 případech, kdy muž drogu prodal dalším lidem nebo ji jim dal zadarmo výměnou za hlídání dětí či kosmetiku. Své milence drogy dával taktéž zdarma. Podle kriminalistů si pervitin obstarával od loňského března. „Za výše uvedené protiprávní jednání hrozí obviněnému podle ustanovení trestního zákoníku odnětí svobody na jeden rok až pět let,“ dodala Brožová.

Léky, které našli policisté u zadrženého muže, jim poskytly jasný pohled na to, co s nimi dealer dělal. „Kriminalisté dealera zadrželi a provedli domovní prohlídky. Pod postelí nalezli tablety léku, který obsahuje pseudoefedrin, což je výchozí látka pro výrobu pervitinu a je zařazen mezi prekurzory,“ doplnila Brožová. „Množství prodaného pervitinu se pohybuje okolo 180 gramů. V několika případech měl prodat a poskytnout zdarma i přes půl kila marihuany,“ dodal krajský policejní mluvčí Jiří Tesař.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání