Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Mladík (19) na Rožnovsku brutálně napadl muže: Pokoušel se ho utopit

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Blesk - David Malík)
Autor: ljš - 
10. listopadu 2016
15:42

Málem ho zabili kvůli pár stovkám! Dvaapadesátiletého muže napadli v malé obci na Rožnovsku dva mladíci. Jeden ho brutálně zbil a topil, druhý ho v tom povzbuzoval. Oba skončili v policejní cele. 

K napadení došlo v pondělí odpoledne v obci na Rožnovsku poblíž prodejny potravin, kde dva mladí muži ve věku 19 a 26 let popíjeli alkohol. Kolem čtvrté hodiny odpoledne k obchodu přijel na kole dvaapadesátiletý místní muž, kterého si mladší z mladíků ihned všiml a vzpomněl si, že mu z dřívější doby dluží pár stovek.

„Opilý mladík znenadání kopl muže do obličeje a začal ho bít. Pak ho shodil do blízkého potoka, kde v brutálním útoku v podobě facek a kopání pokračoval. Kopal a pěstmi tloukl muže po celém těle i do obličeje a hlavy. Pak poškozenému několikrát ponořil hlavu pod hladinu a násilně mu ji tam držel tak, aby nemohl dýchat a snažil se ho utopit,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Javorková.

Oběť se zoufale snažila z potoka dostat, mladík ho tam ale vždy znovu skopl. Muž tak neměl šanci se proti útoku bránit. „Napadání přihlížel šestadvacetiletý muž, který agresora ve fyzickém napadání povzbuzoval, podněcoval ho k dalším útokům a hlasitě se napadání smál,“ dodala mluvčí. Napadený muž zůstal po několika minutách bezvládně ležet na břehu potoka v bezvědomí. 

Hrozí jim vysoký trest

Žena z blízkého obchodu naštěstí přivolala záchranku, která zraněného odvezla do nemocnice. Policisté, kteří na místo také dorazili, museli následně rozkrýt, co se skutečně stalo. „Podle prvotního oznámení měl totiž dvaapadesátiletý muž v opilosti spadnout do potoka sám a dva přítomní mladíci ho měli z vody vytáhnout. Rožnovští policisté ale během prověřování události zjistili, že prvotní oznámení se nezakládá na pravdě,“ vysvětlila mluvčí.

Oba mladíci byli následně zadrženi. Případ si následně převzali krajští kriminalisté pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu pokusu vraždy. „Oba mladíci byli v době incidentu pod vlivem alkoholu. Mladšímu z mužů jsme naměřili necelé dvě promile a staršímu necelé jedno promile. V případě prokázání viny jim hrozí až osmnáctiletý trest odnětí svobody,“ uvedla Javorková. Soud ve čtvrtek rozhodl o vzetí hlavního podezřelého do vazby, starší bude stíhán na svobodě.

Deneček ( 10. listopadu 2016 16:42 )

Havlova generace.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání