Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Na Brněnsku shořela stodola za 900 tisíc: Hasiči pomáhali prasatům

Autor: ČTK ljš - 
28. října 2016
09:08

Škodu 900 000 korun způsobil požár stodoly v Kupařovicích na Brněnsku, který hasiči likvidovali až do čtvrtečního večera. Jeden hasič se zranil, sdělila v tiskové zprávě mluvčí hasičů Pavla Pražáková. Hasiči museli vynášet ze stodoly tlakové lahve a z blízkého objektu zachraňovat prasata.

Při příjezdu hasičů bylo hospodářské stavení v řadové zástavbě za rodinným domem celé v plamenech. „Uvnitř byla sláma a dílenské vybavení. Při průzkumu jsme nalezli celkem sedm tlakových lahví s propan-butanem, oxidem uhličitým, kyslíkem a acetylenem,“ vyjmenovala mluvčí hasičů Pavla Pražáková. Hasiči lahve vynesli mimo objekt a kvůli hrozícímu výbuchu je ochlazovali. Acetylenovou láhev podle Pražákové ochladili v nedalekém korytu řeky Jihlavy.

Na místo přijela i speciální jednotka na záchranu zvířat. „V bezprostřední blízkosti stodoly se pohybovalo 22 prasat. Převedli jsme je do bezpečí a zajistili jejich provizorní ohrazení. Jednotkám se podařilo zabránit rozšíření požáru na přilehlé objekty,“ dodala Pražáková.

Stodola o velikosti 13 na 13 metrů byla ale zcela zničená. Jako příčinu požáru stanovil vyšetřovatel technickou závadu na elektroinstalaci.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání