Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Domažlický primář dostal podmínku! Řídil opilý a podváděl při odběru krve

Autor: zb - 
25. října 2016
12:45

Nařídil sestře odebrat pacientovi krev, kterou pak vydával za svou. Bývalý primář domažlické nemocnice Michal K. (45) se tak chtěl vyhnout postihu za to, že řídil opilý. Za to teď dostal dvouletou podmínku.

Domažlický soud ho navíc potrestal zákazem výkonu povolání lékaře, a to na dva roky, a také dostal pokutu 40 tisíc Kč. „Zneužil svého postavení. Jednoznačně selhal jako doktor,“ řekl soudce Milan Anderle.

Policisté zastavili Michala K. v únoru 2014 a ten nadýchal 0,45 a 0,52 promile. „Tvrdil, že má nutnou operaci. Odvezli jsme ho do nemocnice a zjistili, že tam nic takového neprobíhá,“ řekl policista Tomáš Krčma. Mezitím sestra na oddělení Pavlína Z. vzala krev jednomu z pacientů a staniční sestra Věra K. pak zkumavku s krví pacienta vyměnila při odběru krve primáře policistům přímo před nosem.

„Alkohol jsem nepil. Obžaloba je založena na obvinění dvou sester. Chtěl jsem v práci pořádek a jim to vadilo,“ hájil se Michal K.

 

 

sores ( 25. října 2016 16:46 )

 V Německu by přišel o papíry a dostal hodně ale hodně vysokou pokutu!!! V našem po.sra.nově zas.raným mají mediálně známé a politici ve všem zelenou a jsou beztrestný. Tohle kdyby udělal dělník nebo prodavač tak by bylo takové čoromóro že by se člověk nestačil divit.Hlavně Dr.a primáři si myslí že jsou bohové, u nás bere primář za operaci kdo jí chce od něj 10 tis.v obálce a ty nezdaní, sv.ině zlodějský.

havran2 ( 25. října 2016 16:43 )

Kde je "na každého stejný metr ? ? ?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání