Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Divoká prasata v Plzni potrhala myslivcům psa: Kvůli oběšenci útočila i na policisty

Divoká prasata v Plzni potrhala myslivcům psa: Kvůli oběšenci útočila i na policisty (ilustrační foto)
Divoká prasata v Plzni potrhala myslivcům psa: Kvůli oběšenci útočila i na policisty (ilustrační foto)  (Autor: ČTK)
Autor: dce - 
23. října 2016
15:11

Útoky divokých prasat na psí mazlíčky nejsou v poslední době nijak výjimečné. Pražské případy z posledních týdnů nyní doplnila i událost v Plzni. Psa myslivcům potrhalo prase při náhonu v Borském parku. Loni na témže místě prasata útočila na policisty - v křoví si totiž hlídala oběšence!

O dvou případech spojených s divočáky informoval server Krimi-Plzeň.cz. První útok se odehrál v pátek v lese mezi Borskými poli a Líněmi. Od rána zde myslivci kvůli silnému přemnožení měli v plánu ulovit alespoň několik kusů černé zvěře.

Hned na začátku lovu ale psa jednoho z myslivců napadl divočák a velmi vážně ho zranil. Zvíře muselo být rychle převezeno na veterinu. „Do konce roku počítáme s opakováním akce tak ještě dvakrát, protože přemnožených divočáků je tam opravdu mnoho a prostor je velmi frekventovaný lidmi, cyklisty nebo pejskaři,“ prozradil jeden z myslivců.

Druhý případ je ovšem mnohem otřesnější. S divočáky se na konečné trolejbusu 16 u Borského parku loni setkali sami návštěvníci parku. Na bachyni, která na lidi útočila, zavolali policisty. I ti se stali obětí útoků bachyně a později i pořádného samce.

Nakonec museli zavolat posily z řad policistů i hasičů, aby rojnicí prasata zatlačili zpět do lesa. Při prohlédnutí křoví, která prasata odmítala opustit, policisté našli tělo oběšence. Asi čtyřicetiletý muž visel na stromě několik dní, prasata si ho zřejmě hlídala jako potravu.

ninga ( 23. října 2016 22:48 )

Jj, včera se mě jeden snažil přesvědčit, že za útok na Čerňáku si lidi můžou sami, protože choděj na procházky do přilehlého lesoparku.

kiwi65 ( 23. října 2016 17:22 )

 Jen bych si dovolil malej dotaz.Můžou za přemnožení prasat lidi co chodí do lesa na procházku nebo na houby nebo ta banda po zuby ozbrojených ožralých blbů co střílí po všem co se hýbe????Viz zastřelený děcko na sáňkách,zastřelený vandrák na poli ve spacáku atd????Když vidím 80 ti letýho frajera vyzbrojenýho jak když jede na misi do Iráku s 2 ma promilema v žíle a čočkama jak dna od půllitru na očích tak ja jasný že bude prů.s.er....

nabuchodonozor ( 23. října 2016 16:36 )

Prasata nedokážou zahnat, natož potom vetřelce.

nezadat1 ( 23. října 2016 15:40 )

Blbej stát,Zdražím potraviny tak aby polovina národa neměla ani na rohlík a do měsíce je po divočácích i s Hurvínkem a česany.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání