Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Kvůli penězům chtěl ubodat krejčovou! Měl by jít makat, řekla u soudu napadená žena

Autor: jp - 
12. října 2016
20:22

Pokus o loupežnou vraždu krejčové z května v Pardubicích řeší hradecký krajský soud. Tomáš L. (27) jej spáchal, protože se mu rozbil počítač a on potřeboval peníze na nový. Hrozí mu výjimečný trest.

Do provozovny krejčové přišel s šátkem přes tvář a nasazenou kapucí. Napadená žena si při jeho příchodu prý nejprve myslela, že jde o jednoho ze studentů, kteří v tu dobu chodili po Pardubicích v rámci tzv. „posledního zvonění“. „Pozdravila jsem ho, ale neodpověděl. Když jsem se ho pak zeptala, co pro nás má, vytáhl kudlu, řekl »tohle pro tebe mám« a píchnul mě,“ popsala Jana P. (55).

Dostala dvě rány do krku a jednu do ramene. Bránila se a podařilo se jí vyrazit lupiči nůž z ruky. „Řekla jsem si, že přece tady neumřu. Začala jsem se bránit a kousla ho do ruky,“ vyprávěla žena. Útočník ji pak ale začal bít přineseným klackem do hlavy.

Život jí zachránil zřejmě okamžik, kdy se muže zeptala, co by na to řekla jeho matka. Zarazil se, čehož využila a utekla ven. Tam zkolabovala a kolemjdoucí přivolali pomoc. Dodnes kvůli přerušenému nervu špatně hýbe rukou.

Muž, který nepracuje a bydlí u matky a babičky, které ho živí, útok doznal, ale odmítl úmysl zabíjet. „Udělal jsem špatnou věc. Rozhodně jsem ale nechtěl zabíjet a nůž jsem si vzal na vystrašení,“ vypověděl Tomáš L. Proti němu však hovoří fakt, že si do krejčovství v igelitce kromě nože nesl i čisticí prostředky na úklid stop, jak sám přiznal. Hrozí mu proto až výjimečný trest.

„Rozbil se rodinný počítač a já měl přispět. Šel jsem proto do obchodu, kde jsem chtěl násilím získat prostředky. To krejčovství jsem měl předem vyhlédnuté,“ prozradil policistům motiv svého jednání.

„Já bych ho klidně pustila na svobodu, ale ať maká, maká a maká. Nebo ať mi je k ruce. Já mám invalidního manžela a my jsme se dostali oba dva do takové situace, že si to nikdo nedovede představit,“ řekla FTV Prima napadená krejčová Jana.

kiwi65 ( 12. října 2016 21:25 )

 Slušná ženská,jen bych to trochu upravil.Makat jo ale v krimu pod dohledem,třeba silnice a dálnice jsou v dezolátním stavu.A toto udělat se všema co sedí.Část mzdy najejich konto část na uhrazení pobytu v krimu.Rázem by jsme nestavěli nejdražší silnice na světě.Není v tom nic složitýho,stačí jen selskej rozum.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání