Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Kriminalista v případu Nečesaný: Šetřil loupež, pak měl sex se svědkyní?

Známý vyšetřovatel v případu Nečesaný měl mít poměr se svědkyní.
Známý vyšetřovatel v případu Nečesaný měl mít poměr se svědkyní.  (Autor: Archiv Blesku, Reprofoto Česká televize)
Autor: min - 
3. září 2016
05:00

Měl ji vyslýchat, místo toho s ní spal? Královéhradecký kriminalista Milan Jušta čelí vážnému obvinění, že měl intimní poměr s korunní svědkyní Janou T. (21) v případu, který vyšetřoval. Přestože nařčení vešlo ve známost až u soudu s Nečesaným, vše začalo před několika lety loupežnými přepadeními v Náchodě. 

Obhájci Nečesaného se ve středu snažili přimět soudce Jiřího Lněničku, aby počkal na výsledek vyšetřování Generální inspekce bezpečnostních sborů, která potvrdila, že Juštův případ šetří. Jana T. totiž vypověděla, že jí kriminalista v posteli přiznal, že je Nečesaný nevinný. Soudce o tom ale nechtěl ani slyšet, a to i přes to, že jeho kolega Jan Sváček jinou kauzu kvůli tomuto podezření odložil.

Jde právě o případ loupežných přepadení v Náchodě, kterým všechno začalo. Jednadvacetiletá Jana T. je totiž bývalou manželkou jednoho z  obviněných, kteří měli dvakrát přepadnout pracovníky bezpečnostní agentury převážející peníze z náchodského Kauflandu.

První zločin se odehrál v roce 2012 a účastnili se ho dva muži. Hlavním organizátorem je podle obžaloby právě Janin dnes už bývalý manžel Lukáš, pomáhat mu pak měl jeho kamarád Ludvík V. Přepadení se jim údajně tehdy zdařilo i proto, že v minulosti také pracovali v bezpečnostní agentuře, a znali tak zvyklosti jejích pracovníků. K omráčení ostrahy použili paralyzér a odnesli si téměř milion a půl, kterým pak podle policie zalepili svoje dluhy.

Pak se prý však během dvou let ocitli znovu ve finanční nouzi, a tak se rozhodli přepadení zopakovat. Zřejmě kvůli předchozímu úspěchu zvolili stejné místo a přibrali ještě dalšího spolupachatele, tentokrát ženu Martinu V. Podruhé jim ale akce nevyšla. Pracovnice bezpečnostní agentury kufr s téměř půlmilionovou tržbou ubránila.

Jeden z pachatelů jí ale do obličeje nastříkal slzotvorný plyn a současně znovu použil elektrický paralyzér, jehož výboj zapálil unikající plyn. Na ženě vzplál oděv a utrpěla popáleniny prvního a druhého stupně, i v oblasti hlavy. Ačkoliv byla zraněná, stihla se před lupičem i s penězi ukrýt za bezpečnostními dveřmi trezorové místnosti obchodního domu.

Případ dostal na starost známý královéhradecký kriminalista Milan Jušta, který poslal za mříže například heparinového vraha Zelenku, a byl také hlavním vyšetřovatelem v kauze Lukáše Nečesaného. Po zpackaném zločinu netrvalo dlouho a trojici se mu podařilo dopadnout.

Pak měl ale udělat osudovou chybu a zaplést se s korunní svědkyní, kterou byla právě Jana T. Zda je to pravda, však musí potvrdit vyšetřování. Ze zprávy GIBS vyplývá, že anonymní podání, které jí v této věci došlo, je podložené kriminalistovou fotografií „v intimní pozici“ a telefonickými konverzacemi. Pokud jsou důkazy pravé a podezření by se potvrdilo, měl by Vrchní soud při posouzení odvolání Lukáše T. a jeho kumpána, kteří dostali zatím nepravomocně osm a tři roky vězení, těžkou úlohu. Nečesaný by se pak o Juštův skandál mohl opřít u Nejvyššího soudu. Výsledek vyšetřování by měl být znám během září.

Co všechno o svém údajném vztahu s kriminalistou Jana T. řekla? ČTĚTE ZDE››

Fotogalerie Snímky hrůzy po napadení kadeřnice 68 fotografií

dzambulka007 ( 11. září 2016 13:29 )

To musí být dobrá blbka, když tak snaživě uhání ve dvaceti pro ni staré chlapy.

tvujosudzmrde ( 11. září 2016 09:47 )

Je to zmetek Nečesaných,a už jen za to jak vypadá by si zasloužil 20 let na tvrdo a za to co prokazatelně udělal dalších 20 na tvrdo!!

kahinae ( 4. září 2016 10:24 )

možná proto, že byl ten případ úplně jinak a Jušta se ho kvůli milence potřeboval zbavit. Jinak si nedokážu vysvětlit, že dva roky po loupežích najednou případ vyřešil během pár dní.

noacojezase ( 3. září 2016 21:18 )

Na soudu jasně zaznělo, že paní příbuzným řekla, že ho poznala, dávno před tou rekognicí, na tu soud nebral zřetel, to ti také uniklo.

juuuhele ( 3. září 2016 21:15 )

To, že byl starší syn poškozené v té době zadlužený až po uši a pouze rodina postižené věděla, že v ten den pro ni manžel nepřijede, protože auto bylo v servisu, a jako zcela náhodou se šel její zadlužený synáček vyčůrat k matce do kadeřnictví, přičemž tomu osobně věřím nejméně, protože mužský, když musí močit, tak se otočí a prostě močí. Navíc byl v herně, proč nemočil tam? Jinak taky nešel za matkou jak je měsíc dlouhý, věřím a jsem osobně o tom přesvědčena, že ji praštil on. Nečesaný sedí omylem. Jako první se hledá v rodině, proč tady ne? Ty pohádky věřitele, který utíká před babičkou a skrývá se do dne přepadení v hotelu si může i soud strčit za kloubouk.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání