Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Zapíjel narození syna: Opilý motokárou srazil dívku, hrozí mu tři roky vězení

Zapíjel narození syna: Opilý motokárou srazil dívku, hrozí mu tři roky vězení.
Zapíjel narození syna: Opilý motokárou srazil dívku, hrozí mu tři roky vězení.  (Autor: Zbyněk Schnapka)
Autor: zb - 
5. října 2016
17:23

Měsíc strávila na vozíčku, prodělala dvě operace, rok se ze zranění léčila a podle lékařů bude mít i trvalé následky. Do Sabiny Š. (23) totiž na motokárové dráze narazil v protisměru opilý Tomáš K. (23). Za to mu teď u Okresního soudu Plzeň–město hrozí až tři roky vězení.

Nehoda se stala loni před Vánocemi na motokárové dráze v areálu bývalé papírny v Plzni. „Tomáš K. v rozporu s bezpečnostními předpisy otočil motokáru a jel s ní po trati v protisměru. Srazil se při tom s motokárou, kterou řídila Sabina Š.,“ řekl státní zástupce Michal Klíma s tím, že dvě hodiny po nehodě měl v krvi 1,69 promile alkoholu.

Tomáš K. ten den slavil narození syna. „Začal jsem pít v Nýřanech. Kamarád mě pak odvezl do Plzně, kde jsme v pití pokračovali. Nevím, kolik jsem toho vypil. Pil jsem panáky i pivo. A zval jsem i lidi, které jsem předtím v životě neviděl. Pak jsme šli na motokáry. Do jedné, která byla nastartovaná, jsem si sedl a rozjel se dopředu,“ říkal Tomáš K. Pak si toho už prý moc nepamatuje. „Ještě vím, že místo helmy jsem měl kolem hlavy uvázanou červenobílou pásku, takovou, která se dává k silnicím. Pak už jen vím, že mě odváděli k sanitce,“ dodal Tomáš K.

Těžké zranění dívky

Sabina Š. utrpěla při srážce těžkou zlomeninu nohy, konkrétně patní kosti. „Léčba si vyžádala dvě operace. Při první se zlomenina fixovala drátem, při druhé byly dívce vyjmuty kovové fixace. Nohu mohla ale začít zatěžovat až v letos v březnu,“ řekl Klíma. „Lékaři mi ale řekli, že budu mít trvalé následky,“ uvedla Sabina Š. V okamžiku srážky jela po dráze s motokárou naplno.

„Nepředpokládala jsem, že někdo pojede v protisměru. Když jsem vyjela ze zatáčky, vyřítila se proti mně motokára. Došlo k nárazu, já zůstala s motokárou stát, strašně mě bolela noha a ten kluk, co mě naboural, ujel. Pak se ale vrátil. Chtěl, abych policii a záchranářům řekla, že jsem si to udělala sama, když jsem nabourala do bariéry,“ vzpomíná Sabina Š. Policisté dali po nehodě všem dýchnout. „Mně i mým kamarádům ukázal přístroj nulu,“ dodala Sabina Š. Soud Tomáše S. odsoudil v červenci trestním příkazem. Dostal podmínku na rok a půl a dvouletý zákaz řízení. Advokát Tomáše K. ale podal odpor. Soud tak projednává případ v hlavním líčení a Tomáši K. hrozí až tři roky vězení.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání