Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Mladík s dvěma promile zabil v autě kamaráda! Na středočeských silnicích zemřeli v noci tři lidé

Autor: ČTK ljš - 
2. října 2016
13:23

Tři zbytečně vyhaslé lidské životy. Od sobotního večera došlo na středočeských silnicích hned ke čtyřem nehodám, jejichž následky jsou hrozivé. V jednom případě je na vině alkohol. Sedmadvacetiletý řidič sedl za volant s dvěma promile alkoholu, nezvládl řízení, narazil do stromu a zabil tak svého kamaráda na sedadle spolujezdce.

Zatím poslední nehoda se smrtelným zraněním se stala dnes krátce před polednem u Jarpic na Kladensku. Zemřel řidič narozený v roce 1953, který z prozatím z neznámých příčin narazil s autem čelně do stromu.

Lidský život si vyžádala i havárie u Turska v okrese Praha-západ, kde řidič v sobotu kolem 19:00 vyjel mimo komunikaci a narazil čelně do stromu. Spolujezdkyně z vozu při havárii zemřela, řidič byl s těžkým zraněním převezen do nemocnice.

 

V neděli v půl páté ráno u obce Zbizuby na Kutnohorsku narazilo osobní auto značky BMW čelně do stromu, také v tomto případě zemřel spolujezdec. „Řidič ročník narození 1989 vyvázl s lehkým zraněním, pětadvacetiletý spolujezdec podlehl svým zraněním na místě,“ řekla policejní mluvčí Michaela Richterová. Dechová zkouška navíc u řidiče ukázala hodnotu 2,09 promile alkoholu. 

Další nehoda ve středních Čechách se stala po půlnoci u Líbeznice na Mělnicku. Řidička narozená v roce 1991 dostala smyk a vyjela mimo vozovku, kde se vůz otočil několikrát přes střechu. Řidičku vrtulník transportoval do nemocnice. Ve voze byli i další čtyři spolujezdci, jeden z nich utrpěl lehké zranění, zbylí tři vyvázli bez zranění. „Dechová zkouška na alkohol nemohla být u řidičky provedena, v nemocnici proto byly zajištěny odběry krve,“ dodala policejní mluvčí.

maIedivy ( 2. října 2016 16:34 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání