Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Montér z Bučovic v šoku: Na cigaretách ze mě udělali mrtvolu!

Autor: František Prachař - 
3. října 2016
05:00

Kouření způsobuje mrtvici a zdravotní postižení, tvrdí slogan na krabičce cigaret P&S, a pod ním – pro větší názornost – je snímek muže, napojeného na hadičky a zřejmě v posledním tažení. Člověku je toho chlápka líto. Ten to dopracoval!

Podobná varování už dnes musí mít na obalech všechny krabičky s cigaretami. Nic proti tomu, vždyť všichni vědí, že nikotin způsobuje i rakovinu a zabíjí. Jen muži na obrázku, přestože kuřákem je, zatím nijak neublížil. Je naživu a cítí se dobře.

„Já se z toho vzteknu,“ rozčiluje se Pavel Vrána (53), montér z Bučovic poblíž moravského Vyškova. „Oni ze mě na těch cigaretách udělali mrtvolu. Pokud dobře počítám, poznalo mě na té fotce hezkých pár set lidí. Volají mi i odjinud, nejenom z Bučovic, vždyť já celý život jezdil na montážích po republice.“ Pan Vrána je v rodné obci dobře známý nejen díky své přezdívce Havran.

Pětadvacet let chytal za zdejší hokejové mužstvo Ingstav, pracoval s mládeží a kromě toho je opravdu dobrý montér – dva roky například dělal vzduchotechniku v Těchoníně, na utajované vojenské nemocnici, a tam hned tak někoho nepřijali. Teď ne že by měl z ostudy kabát, za svůj snímek (a on je bezvýhradně přesvědčen, že je na něm on) na cigaretách nemůže, ale hlavně kamarádi mu dávají jeho údajnou mrtvici »sežrat«.

„Kam přijdu, tam si ze mě dělají šoufky a někteří si opravdu mysleli, že jsem už umřel.“ Příběh záhadné fotografie se začal rodit 29. února roku 2004. „Dodělávali jsme v Českých Budějovicích střechu na benzinové pumpě a pode mnou praskla vaznice u krokve. Spadl jsem ze šesti metrů hlavou přímo na betonovou patku,“ vzpomíná Pavel Vrána. Lebka mu praskla, a kdyby náhodou nejela kolem záchranka, už by tady nejspíš nebyl. V českobudějovické nemocnici mu dokonalou péčí zachránili život. Ležel tam tři měsíce a pak ještě pár týdnů ve Vyškově.

„Podle mého ta fotka musela vzniknout v Budějovicích, když jsem byl na hadičkách a přístrojích. Do Vyškova na doléčení mě převezli už jenom s hadicí v krku, abych mohl líp dýchat, a i tu mi tam poměrně brzo vyndali,“ říká montér.

Jak se k věci vyjádřily nemocnice? Vznikla fotka u nich nebo je vše jinak? Sledujte Blesk.cz a dozvíte se víc.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání