Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nehoda sexuologa Weisse: Jakub věděl, že jeho sestra zemře

Autor: ljš, et - 
22. září 2016
05:00

Byli velká, šťastná rodina, po tragické srážce s jaguárem sexuologa Petra Weisse z ní ale zbyla jen polovina. Táta Jarda (†55) a dcera Terezka (†25) ji nepřežili, maminka Jarka (49) je stále ve vážném stavu v nemocnici, a hlavou rodiny se tak přes noc stal třicetiletý Jakub. Ten na Facebooku na své milované zavzpomínal a zveřejnil datum pohřbu.

K tragické nehodě došlo v pátek v pět hodin večer u Rynárce na Pelhřimovsku, když rodiče s Terezkou jeli na slavnosti do Tábora. Jaroslav byl mrtvý na místě, Terezku s maminkou převezli do nemocnice. Sexuolog Petr Weiss, který nehodu zřejmě zavinil, utrpěl ve svém jaguaru jen lehká zranění.

„Koho máte rádi, tomu věnujte každý okamžik, jako kdyby byl poslední, může být. Mám Vás rád, tati a Terezko, a v mém životě jste znamenali moc. Buďte s Bohem,“ napsal Jakub v sobotu na Facebook. Zřejmě už věděl, že jeho sestře zbývají poslední hodiny na tomto světě.

„Taťka je hrdina, jelikož zachránil mamce život tím, že strhl volant na sebe a náraz šel přímo na něj. Terezka, která byla jeho celoživotní parťák, ho následovala na cestě dnes v 10.16. Ať je Bůh v tomto roku milosrdenství přivítá na prahu nového života a dá útěchu všem, komu scházejí,“ dodal v neděli, kdy jeho sestra zemřela.

Tragédie mu doslova obrátila život naruby. Zřejmě bude muset opustit práci, kterou má v Praze. „Nemůžu tady nechat babičku samotnou, ani nevím, kdy se sem mamka vrátí. Je to obrovský statek a ona by to nezvládla,“ řekl v úterý Blesku.

Na svém Facebooku už ta zveřejnil smuteční oznámení. Pohřeb se bude konat v pátek v místním kostele. Otec s dcerou pak budou uloženi do rodinné hrobky. „Tati, jsi hrdina a pro mě budeš vždycky ukázkou toho, jak se má chovat chlap, Terezko, náš vztah nebyl vždycky nej, ale doufám, že jednou se tomu společně zasmějeme. R. I. P.,“ vzkázal jim Jakub.

Sám Weiss rodinu zatím neoslovil. O tom, že luxusní jaguar řídil on, se dozvěděli z novin. „Doufáme, že se k tomu postaví jako chlap, a nebude se schovávat jako baba. Ale jestli bychom teď přijali jeho omluvu? To nedokážu říct,“ řekl Jakub.

radka.seznam ( 22. listopadu 2016 00:07 )

Chlapi jsou zbabělí sobci. Vůbec je nezajímá, co bude s dětmi bez rodičů...

rozatatu ( 26. září 2016 12:48 )

A vy osobně pracujete s tatínkem a maminkou? a bydlíte s nimi? No nevím, ale nemá náhodou ve třiceti nárok na život jaký chce? Praha není tak daleko. V určitém období se chce člověk osamostatnit. Prostě - zamrzl jste v trochu jiném století.... Co se týká FB, spíš to asi psal pro kamarády? nevím, nejsem vyznavačem FB a jiných soc. sítí

rozatatu ( 26. září 2016 12:43 )

Ten pán byl velmi slušný člověk, pomáhal spoustě lidem a sama jsem od něho několikrát slyšela: hlavně opatrně....Byl dobrý a opatrný řidič, skvělý kamarád a i tato slova hozená do pléna jsou dost mimo mísu....

uzjeteplo ( 22. září 2016 13:02 )

A jak víš, že ten zabitý pán by za pár let nemohl být masovým vrahem?

uzjeteplo ( 22. září 2016 12:59 )

Právě baba se většinou přizná a kaje. To chlap umí dobře lhát a svádět vinu na druhé. Ale jsou i výjimky. Některé baby také často lžou a hledají chybu u druhých, ale většinou je to výsada mužů

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání