Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Ztracené děti držel únosce v garáži v Ústí? Předělal ji na zvukotěsnou pevnost, tvrdí matka

Autor: ljš, idh - 
8. září 2016
20:18

V případu ztracené Jany (13) a Daniela (16) z Litoměřicka vyplouvají na povrch stále podivnější okolnosti. Televizi Nova se podařilo vypátrat místo, ve kterém je měl údajný únosce držet. Jde o garáž na okraji Ústí nad Labem. Místo skutečně už dva dny prohledávají kriminalisté.

Potvrdí-li se verze únosu, vypadá to, že se přibližně 40letý muž na děsivý čin opravdu dlouho připravoval a garáž k tomu speciálně upravil. „Byla to pevnost,“ řekla Danielova maminka Petra. Za vstupními plechovými vraty měly totiž podle televize být ještě troje další těžké dveře, aby nikdo nemohl slyšet volání o pomoc.

Rodiče se ale dětem přesto dostali na stopu. „Měli jsme indicie, protože Dan poslal dopis. Janička poslala taky dopis, ale u Dády v dopise jsme našli věci... Díky tomu, že jsme to s manželem a se sousedama četli pořád dokola, dokola, dokola, tak jsme přišli na indicie, kterých jsme se drželi,“ řekla paní Petra Blesku.

Podle všeho se nakonec ve svém pátrání dostali až právě k této garáži. „Zaslechli jsme bouchání a byli jsme přesvědčeni, že tam ty děti jsou. Komunikovali s náma tím, že prostě jsme jim kladli otázky a říkali počet bouchání a oni tim počtem bouchání nám dávali najevo...,“ vysvětlila televizi.

Od chvíle, kdy byly děti osvobozeny, policisté místo prohledávají a zjišťují také, jak bylo vybaveno. Ptali se prý například sousedů, zda je tam zavedena voda.

Matka muže, který měl být v souvislosti s případem zadržen, řekla Blesk.cz, že o únosu slyší poprvé. „Se synem jsem od jeho zatčení neměla možnost mluvit. Policie mi neřekla vůbec nic,“ tvrdila po telefonu žena. Potvrdila ale, že si policisté odvezli jeho auto.

Děti a jejich rodiči si myslí, že motivem únosu měla být pachatelova samota. „Chtěl mít kamarády, svoje děti. I děti, kamarády, oboje,“ vysvětlila Jana Blesku. Potvrdila, že se s Danielem báli, že je únosce bude věznit roky. Podle televize Prima se měl pachatel zaleknout reportáží v televizi a s dětmi se snažil dohodnout, že je pustí, když ho neprozradí.

Jana a Daniel uneseni? Vše o případu čtěte ZDE››

kdoasi ( 9. září 2016 08:43 )

Tohle jsi ty nebo jen kradeš příspěvky? 8.9. | 21:11 Roman Nemergut 13 Tak tuhle legrační verzi s únosem jim fakt nežeru. A Danečkova maminka je mega-trapná. Kluk prostě protahoval kurvičce dírku a protože to zavání průserem, hodí se to na vymyšleného únosce.....jak naivní!!!!

toriaya ( 9. září 2016 00:41 )

Tak jo , konec legrace, vzhledem k novým skutečnostem beru zpět předchozí vyjádření... Neuvěřitelný, že ten člověk mohl dál běhat mezi lidma jako časovaná bomba

toriaya ( 8. září 2016 23:28 )

Nikdy nekončící první rande

konecnik ( 8. září 2016 23:10 )

 Zase nejaka bolsevicka akce

Hops_aIive ( 8. září 2016 23:04 )

Buď je unesl carmin, anebo všichni lžou

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání