Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Potají porodila a dítě zemřelo! Policie vyšetřuje smrt novorozence v »prokleté vesnici«

Autor: Jan Doležal, Tomáš Koníček - 
24. srpna 2016
19:42

Mladá žena (21) z Oskořínka na Nymbursku prý netušila, že je těhotná a když v 8. měsíci doma porodila, dítě nepřežilo! Proč zemřelo, teď vyšetřují kriminalisté. Jde o vesnici, kde se za osm let stalo již pět tragédií!

Ta poslední se stala v noci na minulé úterý. „Byla u nich před domem záchranka, poté pohřebáci a policajti. Lidé z kriminálky se tu pak pohybovali i v dalších dnech,“ líčila žena z Oskořínka.

O děsivém případu si šušká celá vesnice. „Rodina dělá, jako by se nic nestalo,“ řekla jedna ze sousedek v malé vísce, kde žije přes 500 lidí. To se potvrdilo i po dotazu Blesku. „Je to neštěstí. Nechci to ale nijak komentovat, nedávno jsme se přistěhovali a chceme to mít ve vesnici v klidu,“ řekla matka rodičky.

Její dcera skončila po porodu v nemocnici. „Už je doma. Nic vám ale neřekne. Je na tom psychicky špatně,“ vysvětlovala matka, podle které už případ kriminálka neřeší. „Už ne… Už je to dobrý,“ řekla stroze na přímý dotaz.

Vyšetřování neskončilo

Ač kriminalisté případ nezveřejnili, informaci Blesku potvrdili. „Krajská policie vyšetřuje úmrtí, ale vzhledem k tomu že se jedná o dítě a vyšetřování je na začátku, nebudeme k případu poskytovat žádné informace,“ řekla policistka Michaela Nováková. Vyšetřování kriminalistů je teprve na začátku. Informace tají i záchranáři. Pokud by se ale potvrdilo usmrcení z nedbalosti, hrozily by viníkovi dva roky vězení. V případě úmyslu dokonce 10 let!

Mladá žena podle informací Blesku policii tvrdila, že o těhotenství vůbec neví. A nevěděli o něm ani sousedé či kamarádi. „Není to tak dlouho, co jsem byla u nich doma. Ale nic jsem nepoznala. Je teda fakt, že je trochu tlustší, tak možná proto,“ řekla Blesku kamarádka její sestry.

Podle ní se dívka stranila kolektivu a dost žárlila na svého přítele. „Přistěhovala se sem asi před třemi roky s rodiči. A s ní i její přítel. Dá se ale říct, že ani jeden vůbec nevycházeli ven. S nikým se tu na rozdíl od své sestry nebavila,“ řekla ještě kamarádka, která je stále v šoku z toho, co se v domě stalo.

Pět tragédií za osm let

10. září 2008

Myslivec na honu nešťastnou náhodou zastřelil svoji dceru (†13).

6. února 2009

Muž (28) umlátil kamaráda (†29) a hodil ho do žumpy.

11. září 2015

Máma (†39) tří dětí skočila kvůli finančním problémům ze sila.

1. října 2015

Muž (†42) neunesl smrt přítelkyně a zemřel jako ona po skoku ze sila pár dní po ní.

16. srpna 2016

Dívka (21) porodila doma dítě, které následně zemřelo.

 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání