Mgr. Slavomír H. šel včera ve 23 h. ve Střešovicích venčit jorkšíra, o půlnoci mu máma volala, ať se už vrátí. Byl prý na Václaváku a chtěl nasměrovat. V 1 hodinu ještě doma nebyl a mobil měl nedostupný,“ napsal vnuk pana Hájka na Facebooku.

Po Praze ho teď hledá policie i rodina, ale zatím bez úspěchu. Jeden z Dominikových přátel ho brzy ráno viděl na Můstku, jak směřuje k Národnímu divadlu. „Poslední, co jsem vypátral, je, že v 10:30 si v klidu zašel na bohoslužbu do svého oblíbeného kostela sv. Jiljí na Národce a pak se zas vydal kdo ví kam. Jak může někdo bejt v 85 letech furt takovej pankáč?“

Pan Hájek má na sobě modrého parkera, modrou kostkovanou košili a šedé kalhoty. Podle vnuka může mít i černý baret. U sebe bude mít pravděpodobně i jorkšírka Punťu.

„Dědeček je tzv. útěkář, ale zatím se nám vždy podařilo celkem snadno ho odchytit. V tuto chvíli je pryč už 12 hodin, to se ještě nestalo,“ vysvětluje vnuk Dominik.

Panu Hájkovi je 85 let. „Kdybyste ho někdo viděli, dejte prosím zprávu policii ČR na 158, mámu na 775381080 nebo přímo mně na 775325202,“ prosí vnuk.