Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Mladík se za jízdy zapálil? V autě potopeném v potoce na Klatovsku našli ohořelé tělo

Vozidlo museli z potoka vytáhnout hasiči.
Vozidlo museli z potoka vytáhnout hasiči.  (Autor: Policie ČR)
Autor: ljš - 
16. srpna 2016
20:43

Byla to děsivá sebevražda, nebo nešťastná náhoda? Klatovští kriminalisté vyšetřují záhadnou smrt mladíka (†27), jehož tělo bylo nalezeno v autě potopeném v potoce Poleňka. Podezření, že nešlo o běžnou nehodu, nahrává fakt, že ostatky byly ohořelé.

Auto potopené až po střechu našel v pondělí mezi obcemi Balkovy a Slatina cyklista a okamžitě zavolal policii. Po vytažení vozu se ukázalo, že se na místě řidiče nachází mrtvé tělo.

Policisté zjistili, že šlo o mladíka z malé vesničky u Domažlic. Do potoka sjel, když jel po silnici do Slatiny. „Při projíždění pravotočivé zatáčky vjel s vozidlem na pravou krajnici a následně vyjel vpravo mimo komunikaci, pokračoval v jízdě po louce a sjel do potoka Poleňka,“ uvedla policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Potvrdila také, že ve felicii před potopením hořelo. „Podle dosud zjištěných okolností došlo k zahoření vnitřního prostoru vozidla,“ dodala mluvčí.

Kriminalisté tak pracují s verzí, že se mladík za jízdy zapálil. V autě se totiž našel kanystr s neznámou látkou. Není však jasné, zda k tomu došlo nešťastnou náhodou, nebo se jedná o sebevraždu. Zavinění třetí osoby se nepotvrdilo. Vše by tak měla osvětlit nařízená soudní pitva.

Mladík po sobě ale podle Klatovského deníku nezanechal žádný dopis na rozloučenou a místním se nezdálo, že by měl jakékoli problémy. Byl prý však tichý a spíše uzavřený.

kremlole ( 16. srpna 2016 22:16 )

jak asi tak dostal spálenej auto do potoka?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání