Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Policie jde po dvou HIV pozitivních mužích: Měli nechráněný sex

Autor: els, ČTK - 
4. srpna 2016
20:34

Hygienici podali trestní oznámení na třicítku HIV pozitivních pacientů. Ti podle nich provozovali nechráněný sex i přes to, že věděli o své nemoci. Dva z nich teď stíhá policie.

Dva HIV pozitivní muži jsou obviněni z šíření nakažlivé nemoci. Muži si byli dobře vědomi své nemoci, ale nedbali toho. Stejně se rozhodli pro nechráněný sex. Ten je však v tomto případě trestným činem.

Pražští hygienici takto nahlásili na třicet HIV pozitivních homosexuálních mužů. Ti se u nich léčili s kapavkou či syfilidou. „Pražská policie obvinila na základě trestního oznámení hygieniků zatím dva HIV pozitivní muže, kteří provozovali nechráněný sex. Dalších 19 nahlášených případů odložila s tím, že se nestal žádný trestný čin,“ uvedl policejní mluvčí Jan Daněk.

Tento krok pražských hygieniků kritizuje Česká společnost AIDS a také Evropská síť organizací na podporu lidí s HIV. Podle nich by tímto hygienici mohli nemocné vystrašit a ohrozit tak prevenci HIV.

joanna5 ( 5. srpna 2016 10:17 )

...proč by nemohly být zveřejněné fotky všech těchto AIDS nemocných osob? vždyť se víceméně dá předpokládat, že se budou mstít na druhých zdravých lidech

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání